Wat zijn Curve Finance en CRV?

Curve Finance speelt een belangrijke rol in de snelgroeiende DeFi-divisie als decentrale crypto-uitwisseling, waar momenteel zo’n 1,5 miljard dollar wordt geïnvesteerd. Curve Finance richt zich op stablecoins. Waarom dit voor u belangrijk is, wordt hier uitgelegd.

DeFi in de crypto-industrie betekent, vanuit het oogpunt van investeerders, in principe de jacht op het best mogelijke rendement. Kansen om binnen enkele minuten te winnen zijn afhankelijk van de gebruikte penningen en niet in de laatste plaats van het DeFi-protocol, dat de stortingen automatisch verwerkt. Curve Finance voert in dit verband twee basistaken uit: Enerzijds wordt het platform gebruikt voor het goedkoop onderling uitwisselen van stalmunten zoals tether (USDT) of USDC (USDC). Curve Finance biedt ook de mogelijkheid om creditsaldi beschikbaar te stellen voor zogenaamde liquiditeitspools, waar ze worden doorgeleend en dus rente opleveren. CRV is op haar beurt de governance-token voor Curve Finance, die een democratische inspraak in strategische kwesties garandeert en extra bonussen mogelijk maakt. In dit opzicht is de prijs van CRV ook de maatstaf voor het succes van Curve Finance.

Curve Finance in de praktijk

Wanneer u de Curve Finance website bezoekt, kunt u verrast worden door het retrodesign. Het is ongewoon pixelachtig, maar maak je geen zorgen – alle belangrijke functies zijn in één oogopslag zichtbaar.

Ten eerste, Curve Finance als een bureau de change: Hier doet het platform eigenlijk hetzelfde als Uniswap. Het creëert liquiditeit voor ruiltransacties en kan dus direct munten voor elkaar inwisselen, wat kosten met zich meebrengt in vergelijking met gecentraliseerde crypto-uitwisselingen. Maar terwijl Uniswap zich richt op het ecosysteem van Ethereum met ERC-20 penningen, concentreert Curve Finance zich op stablecoins en bitcoin mappings. In het najaar van 2020 zal Curve Finance de DAI, USD Coin (USDC), Tether (USDT), True USD (TUSD), Binance USD (BUSD), sUSD en Paxos Standard (PAX) stablecoins ondersteunen – met andere woorden, alle belangrijke op Amerikaanse dollars gebaseerde stablecoins. Daarnaast zijn er de Bitcoin-afbeeldingen rentBTC, Wrapped Bitcoin (wBTC), sBTCn en Huobi BTC (HBTC), die het belang van BTC als leidende valuta onderstrepen voor de crypto-industrie.

Nu Curve Finance voor investeerders: De liquiditeitspools verderop op de webpagina laten zien welke stablecoins of BTC-beelden worden verondersteld voor de rendementslandbouw. Deze deposito’s zijn gekoppeld aan Compound (COMP), iEarn.finance en andere DeFi-protocollen en worden automatisch op de kredietmarkt gebracht. Degenen die aan deze markt deelnemen, ontvangen vrijwel altijd naast de rente ook nog CRV’s als extra stimulans om liquiditeit te verschaffen. Voor zowel de liquiditeitspools als de CRV’s zijn prognoses voor de jaarlijkse rente beschikbaar, die aangeven waar het bijzonder aantrekkelijk is om creditsaldi te beleggen. De wisselmarkt van Curve Finance maakt het op zijn beurt gemakkelijker om tegen lage kosten over te gaan op de momenteel gevraagde munten.

Risico’s met Curve Finance

Curve Finance werd en wordt nog steeds getest op veiligheidsproblemen door bekende bedrijven zoals Trail of Bits. Sinds het begin heeft Curve Finance geen gaten in de code gevonden die hackers of fraudeurs in staat zouden stellen om te infiltreren. Vergeet echter niet dat ruilhandel als een eenmalige transactie bij Curve Finance grotendeels onproblematisch is, en dat het platform altijd in controle is. De situatie is anders bij de Liquidity Pools for Field Farming door de koppeling met andere DeFi-protocollen, want hier kunnen zelfs fouten in buitenlandse codes van invloed zijn op Curve Finance. Het is daarom aan te bevelen dat alleen ervaren beleggers deze functie gebruiken en ook de buitenlandse protocollen zoals Compound, Synthetix of iEarn in de gaten houden.

CRV als governance-munt geeft zowel de winstkansen als de risico’s weer. Als bijvoorbeeld Curve Finance haar leidende rol als DEX voor stablecoins verliest, of als er fouten in de leenprotocollen aan het licht komen, zal CRV ook voorspelbaar waarde verliezen. Als Curve Finance haar succesvolle koers voortzet, zal ook CRV in waarde stijgen.

Conclusie: Curve Finance – de uniswap voor stalmunten

Curve Finance is momenteel een onmisbaar onderdeel van DeFi in de crypto-industrie. Met CRV als governance token was het bedrijf al vroeg in vergelijking met Uniswap, en met de focus op stablecoins heeft het project een markt in trek. Voor u als belegger is Curve Finance de eerste aanloophaven als het gaat om het uitwisselen van stablecoins (en BTC-beelden) met elkaar tegen lage kosten. De prijs en de verwachte kosten worden transparant weergegeven, de aansluiting op uw portemonnee is eenvoudig.

Met iets meer kennis is deelname aan liquiditeitspools bij Curve Finance ook aantrekkelijk, maar niet zonder restrisico’s en met concurrentie van andere platforms. CRV heeft als governance-token het potentieel om te evolueren en niet alleen als speculatief object. Het innovatietempo is immers hoog in de hele DeFi-afdeling en Curve Finance is een van de grote projecten die dit al vroeg heeft begrepen en uitgevoerd.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*