Bitcoin op $100.000 voor het einde van 2021, volgens stock-to-flow model

Bitcoin (BTC) leidt een indrukwekkende rally tot nu toe in 2021 en heeft verschillende nieuwe all-time highs gemarkeerd. Analisten zien echter nog steeds veel ruimte voor Bitcoin om te stijgen, gebaseerd op de stock-to-flow.

Op bijna 62.000 dollar staat de huidige all-time high voor Bitcoin (BTC) en deze werd afgelopen weekend bereikt. Dit betekent dat de prijs van Bitcoin sinds het begin van het jaar ruwweg is verdubbeld en, in tegenstelling tot alle onheilsprofetieën, tijdelijke prijscorrecties goed heeft doorstaan. In deze opwaartse sfeer wint het stock-to-flow model om de prijs van BTC te voorspellen ook weer aan populariteit. PlanB, bijvoorbeeld, is iemand die al jaren stock-to-flow voor bitcoin promoot. In een recente tweet wijst hij erop dat BTC pas iets meer dan drie maanden in de lift van de prijs zit en dat de trend zich zou moeten voortzetten. Tegen het einde van het jaar verwacht Plan B daarom dat Bitcoin een prijsniveau van minstens $100.000 zal bereiken en waarschijnlijker een gemiddelde van $288.000.

Rekkt Capital’s berekeningen voor de prijscurve van Bitcoin laten ook geenszins een afkoeling zien, eveneens op basis van stock-to-flow. Bij deze methode wordt Bitcoin geclassificeerd als een zeldzame grondstof zoals goud, en prijsstijgingen zijn voorspelbaar het gevolg van de tijd die nodig is om nieuwe Bitcoin te delven. Deze zijn aanzienlijk verlengd door de Bitcoin Halving van mei 2020, wat omgekeerd hogere prijzen voor BTC suggereert. Rekkt Capital voorspelt dat Bitcoin bij de volgende halvering in 2024 gemiddeld rond de $100.000 zal uitkomen.

Stap je nu nog in op Bitcoin?

Het stock-to-flow model wordt ondersteund door de historische ervaring met de prijscurve van Bitcoin, die zelden voor langere periodes van de statistieken is afgeweken. Momenteel lopen de grafieken goed synchroon met het model en geven dus aanleiding tot aanhoudend optimisme. Overigens vertrouwt bijvoorbeeld ook de Bayerische Landesbank op stock-to-flow voor zijn voorspelling van de Bitcoin-prijs en komt uit op $90.000 als streefwaarde voor de volgende halvering.

Een positief momentum voor Bitcoin kan echter ook van buitenaf worden voorspeld. In de VS begint de uitbetaling van nieuwe Corona-steun aan burgers, waarvan een deel waarschijnlijk in BTC zal vloeien. Ook in de VS gaat de toonaangevende cryptobeurs Coinbase zelf naar de beurs en in de aanloop ligt een recordwaardering in het verschiet. Bovendien verschuiven steeds meer institutionele beleggers delen van hun reserves en spaarplannen naar Bitcoin.

Conclusie: het Bitcoin-fenomeen

Bitcoin heeft zijn test als opslagplaats van waarde in de Corona-pandemie doorstaan en wordt algemeen erkend als “digitaal goud”. Stock-to-flow vindt zijn oorsprong als instrument om goudprijzen te voorspellen, en er is veel dat erop wijst dat stock-to-flow ook van toepassing is op Bitcoin. Prijzen van zes cijfers per BTC lijken dus niet langer een illusie te zijn, maar eerder realistisch op middellange termijn. Men mag echter niet voorbijgaan aan risico’s zoals de aanhoudende economische zwakte in de wereldeconomie, waarvan Bitcoin zich slechts in beperkte mate kan loskoppelen. Op dit moment hebben de optimisten echter duidelijk de overhand als het op BTC aankomt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*