IOTA: Nieuwe portemonnee Firefly bijna klaar – lanceerdatum voor Chrysalis wankel

IOTA heeft de release van haar nieuwe officiële portemonnee Firefly aangekondigd voor volgende week – maar voorlopig alleen in een beta versie. Dit brengt ook de tijdlijn voor de voltooiing van Chrysalis aka IOTA 1.5 in gevaar.

Toen de IOTA Foundation eind 2020 haar staf reorganiseerde, ging dat ook gepaard met de belofte van meer transparantie in de externe communicatie. Nu kondigt IOTA gelukkig via Twitter aan dat de nieuwe officiële portemonnee, Firefly, vanaf volgende week beschikbaar zal zijn om te downloaden. Het addertje onder het gras: pas na navraag in het IOTA forum op Reddit kwam naar buiten dat Firefly in eerste instantie alleen in een publieke beta versie live gaat op het testnet – d.w.z. dat het in dit stadium nog niet volledig functioneel is. Dit maakt ook duidelijk dat de voor maart geplande voltooiing van IOTA 1.5 aka Chrysalis nauwelijks kan worden gehaald. Dit komt omdat het gebruik van Firefly hiervoor verplicht is en er een week aanlooptijd is om IOTA van de oude wallet Trinity over te zetten naar Firefly.

Wrok groeit over steeds terugkerende IOTA vertragingen

In het laatste voortgangsrapport van de IOTA-ontwikkelaars van half maart heeft Chrysalis geen concrete lanceerdatum meer en wordt verwezen naar verouderde informatie die nog uitging van oktober 2020. IOTA had deze streefdatum verschillende keren gecorrigeerd en zich verbonden tot maart in februari 2021. Er gaan dus steeds meer stemmen op in de IOTA gemeenschap, bijvoorbeeld op Reddit, die zeggen: waarom bied je niet gewoon je excuses aan en geef je een realistische datum? Chrysalis speelt een cruciale rol in de technologische reorganisatie van IOTA en wordt gezien als het lanceerplatform voor een IOTA 2.0 aka Coordicide, waarbij de onbeminde centrale coördinator in Tanglenet voor het einde van 2021 moet worden afgeschaft. Waarnemers zien een domino-effect – als een module vertraging oploopt, wordt ook het schema voor de daarop gebaseerde modules door elkaar geschud.

Conclusie: IOTA zit in de knel

Chrysalis zal IOTA naar verwachting sneller en stabieler maken, terwijl Coordicide het ecosysteem eindelijk op een gedecentraliseerde basis zal zetten – beide stappen om IOTA voor de toekomst te positioneren in de concurrentie tussen cryptocurrencies. Daarom kijken investeerders ook naar de IOTA Foundation voor technologisch nieuws. Voorstellen om Firefly te lanceren terwijl het in feite nog maar een beta-versie op het testnet is, is op zijn zachtst gezegd onhandig – vooral met het oog op de verstrekkende gevolgen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*