IOTA 1.5: Lancering van Chrysalis vindt plaats op 28 april

Het wachten op Chrysalis, en daarmee IOTA 1.5, is klaar om op 28 april ten einde te komen. De upgrade zal een nieuw Tanglenet introduceren dat sneller zal zijn dan voorheen en zal voorbereidingen treffen voor IOTA 2.0.

28 april markeert het begin van een nieuwe fase voor IOTA: Op deze laatste woensdag in april 2021 zal Chrysalis Fase 2 live gaan op Tanglenet, en daarmee IOTA 1.5 inluiden. In een blogpost spreekt de IOTA Foundation over de “grootste upgrade in de geschiedenis van IOTA.” Fase 1 van Chrysalis is al in augustus 2020 vrijgegeven, maar de voltooiing van fase 2 is verschillende keren uitgesteld. IOTA 1.5 verhoogt het aantal transacties per seconde (TPS) op Tanglenet aanzienlijk naar 1.000 TPS met bevestigingstijden van minder dan 10 seconden en legt de technologische basis voor een gedecentraliseerde IOTA 2.0. De prijs van IOTA reageerde echter niet merkbaar op de aankondiging van de vooruitgang en blijft steken rond de $1,35.

Wat u moet weten over IOTA 1.5

Met de voltooiing van Chrysalis, behoort de oude officiële IOTA portemonnee Trinity tot het verleden. Wie IOTA bezit, zal ze moeten overdragen naar nieuwe adressen als hij ermee wil handelen of betalen. De toekomstige officiële portemonnee Firefly zal naar verwachting in de komende week in een beta-versie op het testnet beschikbaar worden gesteld en uiterlijk op 21 april klaar zijn voor gebruik in de echte wereld. Op dat moment begint bij IOTA het zogenaamde migratieproces, waarbij Firefly automatisch de tokens van oude adressen in Tanglenet overbrengt naar het nieuwe netwerk met nieuwe adressen. In dit proces wordt een hoge gebruiksvriendelijkheid beloofd; gedetailleerde instructies moeten vóór 21 april worden gepubliceerd.

De IOTA Foundation stelt dat Chrysalis door drie externe bedrijven is gecontroleerd op mogelijke bugs en nu bijna klaar is. De reden voor de vertraging in het schema is dat crypto beurzen tijd nodig hebben om zich voor te bereiden op IOTA 1.5. Zij hebben hieruit lering getrokken en zullen dienovereenkomstig meer tijd uittrekken voor toekomstige updates.

De IOTA Stichting geeft een expliciete waarschuwing: De implementatie van Chrysalis samen met het migratieproces voor tokens kan een doelwit worden voor hackers en scammers. Wanneer u de Firefly Wallet downloadt, is het daarom essentieel dat u deze alleen downloadt van de Chrysalis website hier of van IOTA’s online aanwezigheid hier.

Conclusie: Grote stap voorwaarts met IOTA 1.5

Als de overstap naar IOTA 1.5 soepel verloopt, heb je reden om blij te zijn. Want met Chrysalis wordt technologisch gezien inderdaad een grote stap voorwaarts gezet in Tanglenet. Het vroegere protocol is grondig opgeschoond en is nu gebaseerd op de industriestandaarden in IOTA 1.5. Dit maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om een koppeling te maken met andere ecosystemen. Maar vergeet niet: belangrijke functionaliteiten zoals slimme contracten zullen waarschijnlijk pas komen met IOTA 2.0 aka Coordicide. De streefdatum hiervoor is tot dusverre eind 2021, en een eerste testnet met de naam Pollen draait al.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*