Bitcoin: Tesla CEO Elon Musk promoot nu BTC

Elon Musk heeft zich duidelijker dan ooit uitgesproken voor Bitcoin. De Tesla CEO laat Bitcoin nu zijn lijfspreuk zijn op Twitter en rechtvaardigde zijn standpunt wat uitgebreider in een gesprek in Clubhouse.

Er zijn mensen die zeggen dat sinds Donald Trump van Twitter werd geweerd, Tesla CEO Elon Musk daar de meest gevolgde publieke figuur is. Musk ondervond vrijdag in ieder geval een idee van wat zijn verbiage op Twitter kan doen. Toen hij zijn korte bio op de korte berichtendienst vulde met de hashtag Bitcoin, schoot de prijscurve van BTC binnen korte tijd met 8.000 dollar omhoog. Elon Musk wordt nu immers geschat als de rijkste persoon ter wereld met een fortuin van meer dan 180 miljard US dollar. Als zo’n succesvol man Bitcoin tot zijn motto maakt, zal hij wel gelijk hebben en is het de moeite waard om zijn richting te volgen – zo denken de fans van Elon Musk er blijkbaar ook over.

Als het op Bitcoin aankomt, werd de 49-jarige jarenlang als besluiteloos beschouwd. Het is waar dat hij hier en daar liet doorschemeren dat hij het concept van cryptocurrencies interessant vond. Maar terwijl hij de ludieke munt Dogecoin (DOGE) af en toe een schertsend platform gaf, hield hij zich in over Bitcoin. Nu laat hij echter Bitcoin los op Clubhouse, de audio-app van het moment. Daar legde Musk volgens Forbes uit dat er al sinds 2013 pogingen in zijn kring waren gedaan om hem te laten investeren in Bitcoin. Nu, in 2021, is hij “laat op het feest” maar duidelijk een “voorstander van Bitcoin”. Musk ziet Bitcoin dan ook op het punt staan om te worden geaccepteerd door de mainstream van de conventionele financiële wereld, en in het algemeen als een “goede zaak”.

Op Elon Musk nu Bitcoin voorstander

Musks redenering plaatst hem op één lijn met die van MicroStrategy’s Michael J. Saylor en Square / Twitter’s Jack Dorsey. Hun bedrijven hebben al zwaar geïnvesteerd in Bitcoin. Zij hopen dat het inflatiebescherming en winstkansen zal bieden. Ook Musk heeft al geïnformeerd of en hoe Tesla reserves kan overhevelen naar BTC. Maar de door sommigen gehoopte aankondiging om dergelijke gedachte-experimenten met een voorbeeldig karakter in de praktijk te brengen, is tot dusver uitgebleven. Wat wel opmerkelijk is, is de bekentenis van Musk in Clubhouse dat hij voorzichtig moet zijn met zijn uitspraken op Twitter – omdat ze de markten kunnen beïnvloeden. Musk telt ongeveer 45 miljoen volgers op Twitter. Over andere cryptocurrencies dan Bitcoin (en Dogecoin) heeft Musk nu gezegd dat hij geen duidelijke mening heeft.

Conclusie: zal Tesla Bitcoin opnemen in de strategie?

Hoewel Elon Musk zich nu positief heeft uitgelaten over Bitcoin, is het onzeker of hij Tesla tot een soortgelijke koers zal beëdigen. Als Tesla bijvoorbeeld Bitcoin zou accepteren voor betalingen of een digitale portemonnee voor BTC zou integreren in zijn voertuigen, zou dat een duidelijk pro-Bitcoin teken zijn. Tesla investeren in Bitcoin zou ook veel publieke aandacht genereren. Maar vooralsnog zijn dergelijke scenario’s slechts positieve veronderstellingen die niet door tastbare informatie worden gestaafd. Maar Elon Musk moet nu eindelijk worden toegevoegd aan de lijst van invloedrijke persoonlijkheden in wier macht het ligt om Bitcoin met woorden alleen te steunen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*