Waarom de ‘silver squeeze’ niet zal werken

De aanval op de zilverprijs onder de naam Silverqueeze lijkt toch niet te worden gesteund door de Reddit groep Wallstreetbets. Nu zijn er geruchten dat hedgefondsen de manoeuvre in gang hebben gezet.

De ongewoon volatiele prijs van zilver was na het weekend het belangrijkste onderwerp op Wall Street en voor zakenjournalisten. Aanvankelijk vermoedden velen dat de Reddit-groep Wallstreetbets, beroemd geworden door de aanval op GameStop-aandelen, erachter zat. Dit werd ondersteund door overeenkomstige posten en ook wij hebben in deze richting gerapporteerd. Maar 24 uur later is het duidelijk: De meerderheid van de activisten op Wallstreetbets wil geen aanval op de zilverprijs organiseren en vermoedt eerder dat er opzettelijk verkeerde informatie werd verspreid. In een veel opgemerkte post met 84 procent goedkeuring, bijvoorbeeld, beschrijft een gebruiker waarom zilver geen zin heeft als doelwit voor Wallstreetbets.

Bij nadere analyse van de markt blijkt dat de miljardairs hedgefondsen waarop Wallstreetbets zich richt, in het geval van zilver overwegend long sellers zijn, d.w.z. dat zij profiteren wanneer de prijs stijgt. Of zo geloven veel van de financiële rebellen nu: E waren hedgefondsen zelf die binnensloopten en de Silversqueeze-campagne begonnen. Zo zouden de gevestigde detailhandelaren hebben geprobeerd het momentum van de aanval op Gamestop af te zwakken. Dit is nog een reden waarom Wallstreetbets het risico loopt de morele kant te kiezen van de hedgefondsen op Silversqueeze en zo zijn geloofwaardigheid te verkwanselen.

Zilvermarkt in beweging

Intussen blijft de prijscurve voor zilver kortstondige schommelingen vertonen, maar heeft zich aanvankelijk genesteld op een niveau van ongeveer 27 US dollar. Analisten wijzen erop dat zilver een marktkapitalisatie heeft van iets meer dan 1,6 biljoen dollar. Voor GameStop daarentegen gaat het nu om een bedrag in de orde van grootte van 20 miljard US-dollar, waardoor gecoördineerde actie veel meer kans van slagen heeft. Wallstreetbets ziet dan ook een toenemend aantal oproepen aan hedgefondsen om GameStop te blijven kopen en ook BlueBerry, Nokia en AMC. Want dat is waar de grote fondsen blijkbaar blijven steken als short sellers.

Conclusie: Wallstreetbets nog niet voorbij

Het blijft een fascinerend schouwspel wat de markten momenteel meemaken. Samenzweringstheorieën rond Silversqueeze zijn een volgend hoogtepunt – althans als je er zelf niet financieel bij betrokken bent. Maar de verliezen die GameStop heeft toegebracht aan bijvoorbeeld Melvin Kapital zijn een realiteit, zoals blijkt uit een snelle opbouw van kapitaal daar. Het lijkt waarschijnlijk dat de krachtmeting tussen Wallstreetbets en hedgefondsen zal aanhouden, en als belegger moet u de huidige discussie en de fundamentele marktgegevens zeker in het oog houden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*