Wallstreetbet rebellen nemen het nu op tegen zilver

Nu zilver: met een stijging van 10 procent in de laatste paar dagen, stijgt de prijs van zilver ongewoon snel. Hierachter zitten blijkbaar dezelfde mechanismen van de Reddit groep Wallstreetbets die GameStop al op stang joegen.

Dit zijn woelige tijden voor investeringskansen die het doelwit zijn van investeerders georganiseerd op Reddit. GameStop-aandelen waren en zijn een voorbeeld van hoe de kritische massa van kleine particuliere beleggers machtige hedgefondsen in het nauw kunnen drijven. Daarna haalden onder meer AMC Entertainment, Blueberry, Ripple (XRP) en Dogecon (DOGE) soortgelijke krantenkoppen. En nu willen de Wallstreet rebellen het gaan proberen met zilver, een van nature zeer conservatieve opslag van waarde. Inderdaad, op Wallstreetbets, de Reddit groep die snel beroemd is geworden, is het parool: Laten we de grootste coup in de geschiedenis plegen en de prijs van zilver van $25 naar $1.000 drijven. In het weekend is de prijs per ounce zilver al in de buurt gekomen van de 29 dollar, wat een stijging is van ongeveer 10 procent.

Waarom zilver een doelwit is voor Reddit speculanten

Net als bij het aandeel GameStop gaan de initiatiefnemers van de zilveractie ervan uit dat het edelmetaal massaal short zit bij grote fondsen. Als de prijs nu stijgt en tegelijkertijd de markt short wordt gekocht, komen de grote beleggers in het nauw. In het kader van hun risicobeheer zouden zij zilver moeten kopen om de verliezen op hun posities te beperken. Dus terwijl de gevestigde orde met grote verliezen blijft zitten, moeten de Reddit-speculanten zich tevreden in de handen wrijven met rijke winsten – dat is de strategie. Of het zal werken is een andere vraag. Het is echter bekend dat de toch al grote vraag naar zilver en de productie- en aanbodproblemen als gevolg van de Corona-pandemie een situatie hebben doen ontstaan waarin ongebruikelijk weinig zilver fysiek beschikbaar is op de open markt.

Meedoen aan het pokerspel voor zilver via FTX

Theoretici vragen zich af welk object als volgende op Wallstreetbets’ schotel zou kunnen worden opgediend en of de rebellen niet zullen vastlopen in hun pogingen om te veel doelen tegelijk aan te pakken. Zelfs over de wijze waarop de spectaculaire gebeurtenissen in de economische geschiedenis moeten worden opgetekend, kan reeds worden nagedacht. Beoefenaars daarentegen zoeken naar manieren om zelf te profiteren van de plotselinge hausse in zilver. Hier biedt het handelsplatform FTX, dat afkomstig is uit de crypto-industrie, een kleine discrete reminder via Twitter: Bij FTX kan zilver zowel op de spotmarkt als als future worden verhandeld. Groot pluspunt: toen de rally van GameStop echt van start ging, schortten aanbieders als Robinhood en Trade Republic de handel op, wat klanten verschrikkelijk vond. FTX daarentegen volgt zilver als een token en heeft tot nu toe zelfs in lastige situaties de real-time handel gehandhaafd. Trouwens, de hashtag voor het gewaagde spel van zilver is #SilverSqueeze.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*