Bitcoin Whales kopen de dip – maar BTC onder de 40.000 US dollar

De prijscurve van Bitcoin is gekelderd, met BTC die voor het eerst sinds augustus 2021 onder de 40.000 dollar is verhandeld. Ondertussen slaan de Bitcoin Whales hun voorraden in.

Bitcoin (BTC) bevestigt eens te meer zijn reputatie als volatiel activum. In de nacht voor de vrijdag van vandaag knikte de prijscurve van Bitcoin met ongeveer 7 procent en daalde tot niveaus rond de 39.000 US dollar. De laatste keer dat BTC onder het psychologisch belangrijke niveau van 40.000 US dollar daalde, was in augustus 2021. Voor de huidige prijsdaling werd bekend dat zogenaamde Bitcoin Whales de afgelopen dagen grote hoeveelheden BTC hadden gekocht.

De analisten van Santiment stelden op basis van blockchaingegevens vast dat halverwege de week ongeveer 40.000 Bitcoin werden gekocht tegen prijzen van rond de 42.000 Amerikaanse dollar vanaf rekeningen die eerder tussen de 1.000 en 10.000 BTC aanhielden. Zulke rijk gevulde adressen worden walvissen genoemd. Ze zijn ook emblematisch voor de wijdverspreide HODL-beleggingsstrategie, die bestaat uit het vergroten van Bitcoin-aandelen en het geduldig uitzitten van perioden van zwakke prijs in plaats van in paniek te raken en BTC met verlies te dumpen.

Stieren en beren botsen – Bitcoin-prijscurve turbulent

Er is een belangrijk fenomeen op te merken in de recente Bitcoin-prijscurve turbulentie, volgens een analyse door Glassnode. De negatieve trend heeft al minstens 30 procent van de investeringen in BTC negatief gemaakt, deze Bitcoin werden gekocht tegen prijzen boven 40.000 US dollar. Het gevaar bestaat dat het aandeel van dergelijke thans onrendabele beleggingen in Bitcoin nog verder zal toenemen. In het verleden hebben dergelijke tendensen vaak een tweesprong gemarkeerd. Ofwel hebben de beren de overhand en capituleren zij voor het risico van verdere verliezen. In dat geval zou de prijscurve van Bitcoin blijven kelderen. Als de stieren opnieuw de bovenhand krijgen, zou BTC een aanzienlijke impuls moeten krijgen en zou de prijscurve positief moeten corrigeren.

Conclusie: Bitcoin-markt presenteert zich als nerveus

Gezien de snelle en heftige dynamiek in de prijs van Bitcoin is een voorspelling snel achterhaald. Wat duidelijk blijft: BTC is momenteel meer dan 40 procent verwijderd van zijn all-time high van bijna 69.000 US dollar uit november 2021. Dit geeft aan dat veel van de beleggers die in 2021 voor het eerst in Bitcoin hebben geïnvesteerd, in de verlieszone zitten. Zullen ze nu hun zenuwen bedwingen en zich bij de HODL factie voegen? Of hebben ze al spijt van hun blootstelling aan Bitcoin en dumpen ze om hun verliezen te beperken? De prijscurve van BTC zou meer nerveuze dagen tegemoet kunnen zien.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*