Google toont openheid om crypto als betaalmiddel te integreren

Google heeft een topman van PayPal voor zich gewonnen. Arnold Goldberg zal nu aan het hoofd staan van de afdeling klantenbetalingen en zal naar verwachting ook een nieuwe koers uitzetten richting crypto.

In de crypto-industrie wordt vaak betreurd dat tech-giganten als Google, Apple en Amazon weinig tot geen ondersteuning bieden aan Bitcoin en Co. Geruchten dat een van de paradepaardjes van Silicon Valley Bitcoin (BTC) als betaalmiddel zou aanvaarden, zijn altijd onwaar gebleken. Nu geven opmerkingen en een personeelsontwikkeling van binnen Google hoop op een heroverweging. Bloomberg meldt dat Google Arnold Goldberg heeft ingehuurd om de financiële diensten te reorganiseren. Goldberg is afkomstig van PayPal, waar hij verantwoordelijk was voor strategische ontwikkeling.

Goldberg zal rapporteren aan Google’s directeur van handel en commercie, Bill Ready. Ready, nu sprekend tegen Bloomberg, zei dat hij verwacht dat Goldberg een actieve rol zal gaan spelen richting cryptocurrencies. Google had onlangs plannen laten varen om zelf uitgebreide bankdiensten aan te bieden en is volgens Ready niet van plan deze weer op te pakken. In plaats daarvan moet de betaaldienst Google Pay verder worden ontwikkeld en moeten de mogelijkheden worden onderzocht om met samenwerkingspartners nog meer betaalkanalen aan te bieden.

“We besteden veel aandacht aan crypto,” benadrukte Ready. De vraag naar crypto als betaalmiddel neemt toe, zowel bij klanten als bij handelaars. Google wil zich hier niet voor afsluiten. Ready onthulde geen details over welke cryptocurrencies Google in de toekomst zou kunnen accepteren en ondersteunen en onder welke voorwaarden. PayPal was eind 2020 begonnen met de integratie van Bitcoin en enkele geselecteerde altcoins in zijn diensten.

Lange tijd had Google reclame voor de crypto-industrie verboden. Dit werd onlangs afgezwakt, en nu zijn alleen advertenties voor bijzonder risicovolle gebieden, zoals de eerste verkoop van nieuwe munten, verboden. Intussen kunnen ook verschillende crypto-creditcards aan Google Pay worden gekoppeld, zoals die van Coinbase.

Conclusie: Google erkent het praktische nut van crypto

Ready’s verklaringen en Goldberg’s achtergrond laten zien: Google kijkt toe hoe cryptocurrencies (aangevoerd door Bitcoin) brede lagen van de bevolking hebben bereikt. Alleen al vanuit het oogpunt van het concurrentievermogen is het voor Google nu de vraag hoe zij deze ontwikkeling kan opvangen. Snelle oplossingen zijn niet noodzakelijk te verwachten. Maar het zou niet langer een verrassing zijn als opties om in crypto te betalen of crypto te ontvangen voor het einde van 2022 in Google-diensten zouden verschijnen. Dergelijke strategieën kunnen – in optimistische scenario’s – overslaan naar Apple, Amazon en anderen. Voorlopig valt echter nog te bezien wat Google daadwerkelijk gaat doen met crypto als betaalmiddel.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*