Solana (SOL) opnieuw met aanzienlijke netwerkproblemen

Opnieuw heeft Solana (SOL) te kampen met een overbelast netwerk – gedurende ongeveer 48 uur in het weekend. Voor cryptohandelaars had dit soms nare gevolgen.

Het vertrouwen in Solana (SOL) is in gevaar: opnieuw werd het netwerk overstelpt met bestellingen, wat tot merkbare problemen leidde bij de tijdige verwerking ervan. Officieel sprak Solana via Twitter¬†van “zware congestie” op het mainnet. Ondertussen melden handelaren dat in het weekend 48 uur lang acties op basis van SOL werden vertraagd of helemaal niet werden verwerkt. Intussen beweert Solana de problemen onder controle te hebben gekregen met een update van de software voor netwerkpunten (nodes).

Maar dit is niet de eerste keer dat het ecosysteem van Solana onder zware belasting zijn grenzen heeft moeten verleggen. In september moest het netwerk van SOL zelfs volledig worden stilgelegd en kon alleen een herstart de situatie onschadelijk maken. Kortere onderbrekingen hebben zich sindsdien echter vaker voorgedaan. Crypto-auteur Mark Jeffrey telt op Twittter zelfs zes uitvallen bij Solana in het laatste kwartaal.

Deze keer deed de noodsituatie zich voor toen de cryptomarkten in een neerwaartse spiraal zaten. Solana-beleggers konden hun SOL-aandelen in de dynamische situatie in sommige gevallen niet inwisselen voor stablecoins, de NFT-divisie leed ook onder een impasse, deFi onder Solana vertraagde merkbaar en er vonden liquidaties plaats omdat overeengekomen betalingen niet aankwamen. Jeffrey was niet de enige die oordeelde dat Solana onder deze omstandigheden niet langer vertrouwen verdiende.

Technische problemen bij Solana schaden SOL-prijscurve

Als gevolg van de ontwikkelingen op de markt in het algemeen en de specifieke problemen in verband met Solana, heeft SOL sinds vrijdag ongeveer 45% van zijn waarde verloren, van niveaus rond 140 US-dollar is de prijs ingestort tot momenteel ongeveer 86 US-dollar. De altcoin, die in 2021 met succes werd gebruikt, is in een crisis beland, de door Solana aangeprezen stabiliteit en snelheid van het netwerk zijn in de praktijk niet waargemaakt, juist nu veel investeerders snel wilden handelen.

Conclusie: Solana moet crisisbestendig worden geactualiseerd

In de eerste analyse verwijt Solana ook bots dat zij het aantal transacties opdrijven. Een DoS-aanval zou de oorzaak zijn geweest van de volledige uitval in september. In ieder geval reageert Solana’s mainnet onbetrouwbaar op hoge belastingen. Solana probeert te sussen en kondigt voor de komende acht tot twaalf weken updates aan om de moeilijkheden onder controle te krijgen. Of dit niet op tijd is om de gebruikers van Solana gerust te stellen, is even open als de vraag of de beloofde verbeteringen duurzaam zullen werken.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*