BitMEX: Overname van traditionele bank von der Heydt mislukt

Tegenvaller voor BitMEX: De in januari aangekondigde overname van de traditionele Duitse bank von der Heydt is mislukt. Bovendien is BitMEX, volgens mediaberichten, zijn personeel aanzienlijk aan het inkrimpen.

In januari heerste er nog optimisme bij de cryptobeurs BitMEX: de aangekondigde overname van de Duitse private bank von der Heydt moest nieuwe zakelijke kansen mogelijk maken, vooral in de EU, en BitMEX zijn dubieuze verleden doen vergeten. Maar een exclusief verslag van Finanz-Szene maakt het nu bekend: de overname is mislukt. De betrokken partijen zwijgen over de redenen hiervoor. Aan het geld lag het in ieder geval niet, want BitMEX en de traditionele bank von der Heydt hadden gezamenlijk de overnamedeal aangekondigd “onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties”. Het is nu dus speculeren of BaFin (de Duitse federale financiële toezichthoudende autoriteit) een (informeel) veto heeft uitgesproken.

Omdat in de VS de voormalige directie van BitMEX na arrestaties en aanklachten voor de rechter had toegegeven de bankwet te hebben overtreden. In totaal vloeide er minstens 130 miljoen US dollar aan boetes om de rechtszaken tegen BitMEX en haar oprichters tot een rechtsgeldig einde te brengen. Dit betekent echter ook dat mede-oprichter Arthur Hayes nu weer achter de schermen betrokken is bij de dagelijkse gang van zaken van BitMEX, volgens een Amerikaans rapport dat insiders citeert.

Volgens het rapport zijn 75 van de ongeveer 300 BitMEX-werknemers ontslagen. In hoeverre dit verband houdt met de mislukte overname van de von der Heydt Bank of het gevolg is van herstructurering blijft open. Maar een woordvoerder van BitMEX bevestigde de ontslagen en de strategische focus op de toekomst. De lancering van de BitMEX Token (BMEX) wordt voor dit kwartaal verwacht, evenals een spotmarkt. Voor deze laatste leek Bank von der Heydt een passend stukje in de puzzel. Immers, problemen van cryptobeurzen om samenwerkende banken te vinden voor fiatbruggen zijn bekend.

Conclusie: BitMEX CEO Alexander Höptner geprikkeld?

Bij BitMEX heeft de Duitser Alexander Höptner sinds begin 2021 de algehele leiding als CEO; hij is afkomstig van de beurs van Stuttgart. Höptner wilde BitMEX breder opzetten en op een nadrukkelijk legale manier handelen. Maar nu verliest hij personele middelen en is het Bankhaus von der Heydt als symbool van ernst niet meer van toepassing. Zal Höptner onder deze omstandigheden met plezier BitMEX blijven leiden? Zijn Twitter-account, dat vroeger regelmatig werd bijgewerkt, is in ieder geval al dagen stil. Ondertussen doen geruchten de ronde in de cryptoscene dat het (korte) Höptner-tijdperk bij BitMEX ten einde loopt en dat er een terugkeer naar de core business van crypto-derivaten plaatsvindt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*