BitMEX: voormalig CEO Hayes geconfronteerd met Amerikaanse justitie

Crypto-beurs BitMEX wordt opnieuw geconfronteerd met de schaduwen van zijn verleden in de publieke ogen, met lange tijd BitMEX CEO Arthur Hayes die voor de rechter staat in de VS.

In zijn hoogtijdagen was Arthur Hayes een belangrijke figuur in de crypto-industrie als CEO en mede-oprichter van crypto-uitwisseling BitMEX. Van medio 2014 tot oktober 2020 runde Arthur Hayes BitMEX, toen kwam het arrestatiebevel. De aanklachten tegen Hayes en drie andere leiders van BitMEX omvatten hulp en medeplichtigheid aan het witwassen van geld, omkoping en andere misdrijven. Arthur Hayes wist zich aanvankelijk aan de greep van de VS te onttrekken. Maar nu heeft Hayes zichzelf aangegeven bij de autoriteiten in de Amerikaanse staat Hawaï, meldt zakennieuwsbureau Bloomberg. Volgens het rapport verklaarde Hayes in principe onschuldig te zijn voor een rechter in Honolulu. Door een eerder onderhandelde pleidooi deal, werd Hayes voorlopig vrijgelaten op 10 miljoen dollar borgtocht, maar hij moet klaarstaan voor het proces in New York.

Uit eerder bekendgemaakte bijlagen blijkt dat Hayes meerdere jaren gevangenisstraf tegemoet kan zien. Zijn advocaat heeft nu verklaard dat Hayes blijk geeft van zijn bereidheid om de vroegere gebeurtenissen op te helderen en de onterechte beschuldigingen te weerleggen. Vóór Hayes hadden de andere twee BitMEX medeoprichters Benjamin Delo en Samuel Reed zich al aangegeven bij justitie. De vierde verdachte Gregory Dwyer, ooit de eerste werknemer van BitMEX, verblijft kennelijk in Bermuda en zal alleen onder voorwaarden instemmen met uitlevering aan de VS. Iedereen die de geschiedenis van BitMEX kent en de sfeer in de crypto-industrie van nog maar vijf jaar geleden, weet dat een openbaar proces waarschijnlijk onthutsende details over bedrijfspraktijken aan het licht zal brengen.

Conclusie: BitMEX kan zich niet ontdoen van negatieve krantenkoppen

Voor BitMEX met de 100x Group als operator is het nieuwe nieuws niet erg prettig. Eigenlijk had men gehoopt een streep te kunnen zetten onder eerdere affaires door de leidende positie bij BitMEX te vervangen door de Duitser Alexander Höptner. De aandacht die het proces tegen Hayes en de medegedaagden waarschijnlijk zal trekken, zal ook altijd BitMEX als een modewoord brengen.

Höptner probeert zo het verloren terrein van BitMEX terug te winnen in de lucratieve handel in crypto-derivaten. Ook daar hadden Hayes en trawanten miljoenen binnengeharkt en volgens de Amerikaanse justitie onder zeer verdachte omstandigheden naar privérekeningen overgemaakt. Het laatste hoofdstuk rond het verleden van BitMEX is nog niet geschreven, Hayes kon er nu aan bijdragen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*