Coinbase boekt recordkwartaal voorafgaand aan beursgang

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase heeft gloeiende financiële resultaten gerapporteerd voor Q1 2021. Dit voedt verder de verwachtingen voor Coinbase’s beursgang aangekondigd voor 14 april.

Coinbase’s directe beursgang staat gepland voor aanstaande woensdag (14 april), en voordat de Amerikaanse cryptobeurs zijn eigen stap op de beursvloer zet, zou het nog een keer kwartaalcijfers vrijgeven. In de verplichte aankondiging geeft Coinbase cijfers voor het 1e kwartaal van 2021, die de voorspellingen van experts overtreffen. Zo versloeg Coinbase afgelopen kwartaal de cijfers voor heel 2020 met $1,8 miljard aan inkomsten en een verwachte winst van $750 miljoen in slechts drie maanden. In de pre-market handel van Coinbase aandelen op FTX, klom de richtprijs voor een Coinbase aandeel naar een nieuw hoogtepunt van bijna $ 500 na de bekendmaking van de financiën.

Coinbase verwacht uitstekend fiscaal jaar

Coinbase is in staat geweest om consistent recordcijfers aan te kondigen voor Q1 2021 en schrijft dit logischerwijs toe aan een positieve trend in de algemene cryptomarkt. Er is nu $223 miljard aan cryptocurrencies onder beheer bij Coinbase, wat naar verluidt goed is voor een goede 11 procent van het wereldwijde volume. Ruim 50 procent van het georganiseerde kapitaal in bitcoin en co. bij Coinbase komt van institutionele beleggers. Inmiddels bedraagt het aantal geverifieerde retailklanten 56 miljoen en daarvan zijn er 6,1 miljoen minstens één keer per maand actief.

In het gesprek met investeerders onthulde Coinbase’s chief financial officer, Alesia Haas, dat klanten elk ongeveer $40 aan inkomsten per maand genereren via vergoedingen. In het algemeen merkt Coinbase op dat de winstkant erg afhankelijk is van de ups en downs van de cryptomarkt. Wanneer de volatiliteit hoger is, wordt er meer verhandeld en worden er dus meer provisies geïnd. In eerder stagnerende fases van de prijscurves van Bitcoin en toonaangevende altcoins, is er ook minder handel en dus minder inkomsten voor Coinbase.

In zijn vooruitzichten maakte Coinbase duidelijk dat het organisch wil blijven groeien. Tussen 12 en 15 procent van de winst moet worden geïnvesteerd in marketing en dus in de verwerving van nieuwe klanten en de uitbreiding van de portefeuille. Maar ook hier blijft het afhankelijk van de vraag of Bitcoin en de algehele markt op weg blijven naar nieuwe hoogtepunten en daarmee Coinbase voorzien van een goed gevulde oorlogskas.

Conclusie: 14 april wordt een historische datum voor Coinbase

Experts als Larry Cermak hadden in hun prognoses ook records voorspeld voor de bedrijfscijfers van Coinbase, maar waren te voorzichtig met de absolute waarden. Op basis van de koersen voor Coinbase-aandelen in de pre-markthandel mag de cryptobeurs hopen op een totale waardering van aanzienlijk meer dan 100 miljard Amerikaanse dollar bij zijn debuut en zou daarmee wereldberoemde beurzen als de Deutsche Börse of de New York Stock Exchange meteen overtreffen. Dit maakt het duidelijk: met de eerste cryptobeurs waar beleggers via aandelen kunnen deelnemen aan het bedrijfssucces, lijkt Coinbase niet alleen voor zichzelf een mijlpaal te zetten. De opwinding over de eerste notering van Coinbase en de mogelijke impuls die het zal geven aan de cryptomarkt neemt toe.


 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*