BitMEX werft CEO van de Stuttgart Stock Exchange aan als nieuw hoofd

De haperende cryptobeurs BitMEX meldt een spectaculaire personeelswisseling: Op 1 januari neemt Alexander Höptner de managementfunctie over, voorheen de Duitse CEO van de beurs van Stuttgart. Höptner staat niet voor eenvoudige taken.

Aannamecommando of droombaan? Alexander Höptner heeft besloten zijn huidige werkgever, Börse Stuttgart, te verlaten en CEO te worden van 100x Group, het bedrijf achter de BitMEX-cryptobeurs. BitMEX / 100x Group kondigde de afspraak, die zelfs voor insiders een complete verrassing is, aan via een blogpost.

De CEO-functie bij BitMEX wordt momenteel slechts tijdelijk ingevuld door Vivien Khoo, omdat de oprichters van BitMEX vertrekken. Ze staan onder enorme juridische druk in de VS, ze worden onder meer beschuldigd van omkoping, medeplichtigheid aan het witwassen van geld en systematische schendingen van de bankwetgeving.

Alexander Höptner gaat nu BitMEX weer op de rails zetten. Na 15 jaar bij Deutsche Börse AG was hij pas in 2018 naar de beurs van Stuttgart verhuisd, waar hij als CEO een veelgeprezen transformatieproces organiseerde. Onder leiding van Höptner werd de op één na grootste Duitse beurs de Europese pionier op het gebied van crypto. De Bison-app voor de aankoop van crypto valuta, de notering van crypto ETN’s en een handelscentrum voor Bitcoin en Co. op de beurs van Stuttgart – Höptner herkende al vroeg nieuwe bedrijfsonderdelen en gaf zo het sinds 1861 notarieel bekrachtigde handelscentrum van Stuttgart tijdelijk een uniek verkoopargument in Europa.

BitMEX en Höptner – past dat bij elkaar?

BitMEX is pas in 2014 begonnen met de handel en heeft volgens verklaringen van de VS lange tijd weinig belangstelling getoond voor de naleving van de wet. De lopende rechtszaken hebben geleid tot een gedeeltelijke migratie van klanten naar BitMEX; de enige leidende positie in de handel in derivaten op basis van crypto wordt nu overgenomen door anderen. Maar Höptner kijkt uit naar de nieuwe taak en onthult deze aan het Handelsblatt: Zelfs zijn familie komt met hem mee naar Singapore als hij na de jaarwisseling zijn nieuwe kantoor daar betrekt.

Höptner zegt dat zijn ervaring zal helpen om BitMEX in overeenstemming te brengen met de regelgevende instanties. De 50-jarige ziet vooral de handel in crypto-derivaten als een snelgroeiende markt en BitMEX is daar goed toe in staat. Dit kan ook zo worden geïnterpreteerd: De mogelijkheden op de beurs van Stuttgart om crypto serieus te nemen waren in eerste instantie uitgeput en er was geen moed om derivaten te testen voor Bitcoin en Co.

Conclusie: BitMEX wil het vertrouwen in de Duitse CEO terugwinnen.

De 100x Group heeft voor BitMEX een staatsgreep gepleegd: Een beetje “Made in Germany” door het aantrekken van de klassieke beursprofessional Höptner met leiderschaps- en innovatie-ervaring kan een bevrijdende slag worden om de vermeende machinaties van de oprichters van BitMEX te vergeten. Tegelijkertijd heeft Höptner ambities – hij wil BitMEX zeker niet zijn naam en “schone lei” geven, maar wil het bedrijf ook strategisch uitbreiden. De heer Höptner” op de beurs van Stuttgart wordt nu de “Alex” bij BitMEX – denken we: Dit is een beslissing met potentieel.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*