Ethereum 2.0 begint met de lancering van Beacon Chain

Bij Ethereum is de overgang naar 2.0 met Fase 0 aka Beacon Chain zoals gepland gestart. Er bestaat dus een aparte blokketen, waarop de oude munt ETH 2.0 wordt genoemd. Binance ondersteunt al de inzet van ETH 2.0.

Ethereum (ETH) heeft een grote stap gezet om de technologische basis van de grond af aan te vernieuwen en toekomstbestendig te maken. De Beacon Chain staat onder spanning en markeert fase 0 voor Ethereum 2.0. De langverwachte lancering werd veiliggesteld voor 1 december, toen bijna 250.000 ETH beschikbaar werden gesteld voor de Beacon Chain zoals gevraagd. Volgens real-time gegevens zijn er nu ruim 900.00 ETH’s ter waarde van het equivalent van ongeveer 540 miljoen dollar verzameld achter Ethereum 2.0. Dit hangt nauw samen met het feit dat ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance een interessant aanbod voor ETH 2.0 samenstelt.

ETH 2.0 – wat is het eigenlijk?

De bakenketen is ontworpen als een parallelle blokketen met de eigenlijke blokketen van Ethereum. In de Beacon Chain wordt Proof-of-Stake (PoS) gebruikt als protocol, terwijl Proof-of-Work (PoW) nog steeds wordt gebruikt in de oude Ethereum blokketen. PoS wordt terecht geacht over het algemeen sneller en schaalbaarder te zijn en zou ook lagere tarieven moeten garanderen dan PoW. De protocollen vormen de basis voor de validatie van transacties in crypto-valuta. Ethereum, als tweede grootste crypto valuta door marktkapitalisatie, wil het veilig spelen bij het omzetten van PoW naar PoS en test in eerste instantie de stap uitgebreid door en in de Beacon Chain. Hiervoor werd een beroep gedaan op Ethereum, maar tot nader order kan ETH 2.0 (ook wel ETH2 genoemd) niet meer worden ingeruild voor “oude” ETH.

Om dit dilemma op te lossen, komt de cryptowisselaar Binance nu naar voren. In een blogpost zet Binance op een rijtje wat ze voor klanten hebben bedacht:

  • Binance organiseert de inzet van ETH 2.0. Er wordt gestreefd naar een jaarlijkse rente van maximaal 20 procent. Tot 16 december voegt Binance zelfs Binance Coin (BNB) toe voor ETH 2.0, die ter beschikking wordt gesteld voor het staken in de Beacon Chain. Zoals gebruikelijk maakt Binance dit op een gebruiksvriendelijke manier mogelijk met een eerste klik hier.
  • In januari 2021 is Binance van plan om een penning te lanceren met de naam BETH. Deze penning is permanent gebonden aan ETH 2.0, maar omzeilt de blokkade voor ETH 2.0, die niet kan worden verwijderd uit de Beacon Chain en dus niet kan worden verhandeld of gebruikt voor andere doeleinden, zoals DeFi.

De crypto-uitwisseling Coinbase werkt ook aan een vergelijkbaar programma volgens eigen informatie, maar is nog niet klaar om te starten. Naar verluidt zal Ethereum 2.0 begin 2021 stap voor stap worden gelanceerd met volledige en klantvriendelijke ondersteuning.

Wat is de volgende stap met Ethereum 2.0?

Fase 1 voor Ethereum 2.0 is gepland voor het einde van 2021. Dan worden de blokkettingen die nu parallel lopen samengevoegd en komt ETH 2.0 vrij. Ethereum 2.0 zal met de belangrijke Slimme Contracten echter pas in fase 2, die tot 2022 zou kunnen duren, volledig functioneel zijn. Zodra de geleidelijke upgrades voor Ethereum zijn voltooid, zou het ecosysteem tot 100.000 transacties per seconde (TPS) moeten kunnen verwerken. Ethereum bereikt momenteel zijn grenzen met 15 TPS. Dit leidt tot hogere transactiekosten en ongewenste wachttijden.

Conclusie: Ethereum getuigt van innovatiekracht

Ethereumuitvinder Vitalik Buterin feliciteert zichzelf en alle ETH-gebruikers op Twitter met de succesvolle lancering van de Beacon Chain. Het project ondervond tijdens de ontwikkeling namelijk verschillende problemen en de reeds uitgestelde startdatum leek voor de zomer in gevaar te komen. Maar nu wordt de belangrijke Beacon Chain module getest en de ondersteuning van toonaangevende crypto-uitwisselingen zoals Binance en Coinbase laat zien dat er ondersteuning voor is in de crypto-industrie. Een volledig functionele Ethereum 2.0 zou het belang van de op één na belangrijkste crypto-valuta op indrukwekkende wijze onderstrepen. De weg hiernaar toe is zo goed als uitgestippeld, de wachttijd voor fase 1 voor Ethereum 2.0 begint.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*