Nieuwe IOTA Wallet Firefly geïntroduceerd

Met de technologische verbeteringen in Tanglenet heeft IOTA ook een nieuwe officiële portemonnee nodig. Dit zal Firefly heten en zal volgens de planning in december worden vrijgegeven voor testen. IOTA prijst Firefly als een grote stap voorwaarts.

Bij IOTA is de overstap naar een decentraal netwerk onder de naam Coordicide niet alleen intern een topprioriteit op de takenlijst. Maar eerst moet Chrysalis Fase 2 worden afgerond, die IOTA 1.5 zou moeten markeren. Op dit moment wordt verwacht dat dit in februari 2021 zal zijn afgerond. Dan zal een nieuwe portemonnee genaamd Firefly de huidige officiële Trinity Wallet vervangen, schrijft de IOTA Foundation in een blogpost. De ontwikkeling van Firefly zou zijn gebaseerd op een volledig nieuw concept van portemonneeontwerp.

Achtergrond van IOTA Wallet Firefly

Firefly zou in december beschikbaar moeten zijn als eerste alpha-versie en kan dan worden getest. In het begin zal er alleen een desktopversie zijn, apps zullen later volgen. IOTA beschrijft de software Wallet Firefly als een centraal toegangspunt tot het ecosysteem van IOTA en geeft een lijst van functies die bij de lancering beschikbaar zouden moeten zijn:

  • Multi Accounts en Multi Profiles: Firefly zal de toegangsgegevens van meerdere gebruikers kunnen beheren. Elk van hen zal alleen toegang hebben tot hun eigen rekeningen bij IOTA. Hij kan meerdere accounts aanmaken bij Firefly, bijvoorbeeld een account gekoppeld aan een grootboek hardware portemonnee en een account voor dagelijkse uitgaven.
  • Firefly voor IOTA wordt verondersteld zeer gebruiksvriendelijk te zijn en basisinformatie te tonen zodra de persoonlijke pin wordt ingevoerd. Naast rekeningsaldi zal er ook een display zijn voor de status van Tanglenet.
  • Firefly zal profiteren van Chrysalis en zal eindelijk herbruikbare adressen ondersteunen bij IOTA.
  • IOTA wil de veiligheid bij Firefly garanderen door middel van een herstelzin die gebaseerd is op het model van de hardware portemonnee. Of Firefly al aan externe audits is onderworpen, is niet gespecificeerd.

De IOTA Foundation belooft dat Firefly de komende jaren zal worden uitgebreid en zal DApps, Colored Coins, digitale identiteiten en meer ondersteunen.

Officiële IOTA-portemonnee – een gevoelige kwestie

De huidige officiële IOTA Wallet Trinity was de reden voor de sluiting van het Mainnet op IOTA in februari en maart. Hackers hadden een ernstig beveiligingslek ontdekt in de Trinity Wallet en begonnen het te exploiteren. Alleen door transacties uit te schakelen kon grotere tegenslag worden voorkomen, want IOTA was een groot imagoverlies. Het duurde bijna een maand om het probleem op te lossen. IOTA moet zich dus voorbereiden op het feit dat de Firefly Wallet bijzonder kritisch zal worden bekeken.

In de discussie op Twitter vragen gebruikers of en wanneer Firefly kan worden aangesloten op de grootboekhoudkap. Het staat ook open of een identiteitscontrole (KYC) nodig zal zijn bij het opzetten van de Firefly Wallet, wat mogelijk lijkt gezien de strengere EU-richtlijnen in de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. Er ontbreekt ook informatie over hoe IOTA de overstap van de Trinity Wallet naar Firefly wil vereenvoudigen.

Conclusie: Firefly Wallet voor IOTA – een groot succes?

De Firefly Wallet ziet er al mooi uit, althans op de foto’s van de gebruikersinterface. Maar alleen de praktijktest zal bewijzen of IOTA het evenwicht tussen veiligheid en bruikbaarheid met de Firefly Wallet werkelijk in evenwicht heeft gebracht. In ieder geval lijkt het erop dat IOTA een belangrijk stuk van de puzzel voor de voltooiing van Chrysalis op tijd kan leveren. Intussen profiteert de koers van MIOTA van de opwaartse trend in de crypto-markt en houdt deze nu al bijna twee weken stand boven de 0,30 US dollar.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*