BitMEX wisselt van leider na kosten in de USA

BitMEX CEO Arthur Hayes

Op de BitMEX-cryptobeurs zijn de vier personen die door de Amerikaanse justitie bij naam zijn aangeklaagd, uit hun functie in het topmanagement verwijderd. 100x Group als bedrijf in BitMEX heeft in plaats daarvan nieuw personeel aangesteld en hoopt de zaken gewoon door te kunnen zetten.

Een week geleden barstte BitMEX in de dagelijkse gang van zaken los met het nieuws dat de oprichters Samuel Reed, Arthur Hayes en Ben Delo terecht zullen moeten staan in de VS. Ze worden beschuldigd van het negeren van bankwetten, omkoping, hulp en medeplichtigheid aan het witwassen van geld en nog veel meer. Reed is al gearresteerd. Nu heeft de 100x Group, die eigenaar is van BitMEX, gereageerd op de situatie en het topmanagement herschikt. In een persbericht zijn de personeelswijzigingen openbaar gemaakt.

Vivien Khoo verhuist volgens dit rapport voorlopig naar de top van BitMEX. Ze werkt sinds 2019 voor de 100x groep en was eerder in dienst van Goldman Sachs. Zij zal worden bijgestaan door Ben Radclyffe, die voorheen de rol van Commercieel Directeur bij BitMEX bekleedde en nu ook verantwoordelijk is voor klantrelaties en financiële producten. Of de oprichters BitMEX rustig zullen verlaten en of er een ontslagvergoeding zal worden betaald, is nog niet bekend. De formulering is dat Reed, Delo en Hayes “met onmiddellijke ingang” ontslag hebben genomen. Ze zouden geen posities meer invullen bij 100x Groep. Bovendien neemt de vierde verdachte, Greg Dwyer, vrij.

Kan BitMEX zich bevrijden van imagoschade?

David Wong, als hoofd van 100x Group, benadrukte dat het bedrijf zich nu weer wil concentreren op het eigenlijke werk bij BitMEX. Hij vermeldde expliciet de invoering van de identiteitscontroles bij BitMEX, die tegen februari 2021 verplicht moeten worden.

Aan de andere kant is bekend dat na het bekend worden van de beschuldigingen aan de klanten, het kapitaal op grote schaal werd onttrokken aan BitMEX. Meer dan 40.000 Bitcoin (BTC) ter waarde van ruim 420 miljoen dollar is al overgeheveld naar andere portemonnees en platformen. In absolute termen verloor BitMEX op deze manier ongeveer een kwart van zijn liquiditeit.

De komende weken zal blijken of de personeelswisselingen voldoende zijn om het vertrouwen van de BitMEX-klanten te herstellen. Tot nu toe heeft BitMEX alle uitbetalingen voldaan en zelfs extra tijdvensters ingesteld voor dit. In een eerste verklaring over de investeringen had BitMEX de beschuldigingen verworpen en de verdediging aangekondigd. Met degenen die verantwoordelijk zouden zijn voor illegale handelspraktijken heeft BitMEX nu officieel niets meer te maken. Maar dit is waarschijnlijk nog geen echte “schone lei”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*