Square koopt Bitcoin voor 50 miljoen dollar – strategische beslissing

Met de financiële dienstverlener Square heeft het tweede grote beursgenoteerde bedrijf nu besloten om delen van de reserves in Bitcoin (BTC) te houden. 4.709 Bitcoin werden door Square overgenomen voor 50 miljoen dollar. Voordien had MicroStrategy al 38.250 BTC gekocht in twee tranches.

In de VS was MicroStrategy de pionier onder de grote bedrijven in augustus en september toen het aankondigde dat het zijn kasreserves van Amerikaanse dollars naar Bitcoin (BTC) zou verplaatsen. Nu heeft Square, de financiële dienstverlener die wordt gerund door Twitter-oprichter Jack Dorsey, ook een grote toezegging gedaan aan Bitcoin. Volgens een persbericht kochten ze 4.709 BTC voor 50 miljoen dollar. Dit komt overeen met ongeveer 1 procent van het balanstotaal van Square vanaf het 2e kwartaal van 2020.

Bitcoin heeft het potentieel om een “alomtegenwoordige valuta” te worden, aldus Amrita Ahuja, Square’s Chief Financial Officer. De investering in Bitcoin is belangrijk om de groeiende acceptatie van BTC voor te bereiden. Met de Cash App heeft Square al een programma in haar portfolio dat Bitcoin ondersteunt. Maar veel van Square’s oplossingen die het makkelijker maken voor ondernemers om betalingen te ontvangen, integreren Bitcoin nog niet. Jack Dorsey staat als CEO van Square en Twitter bekend als een Bitcoin-advocaat en ziet voordelen in de onafhankelijkheid van BTC ten opzichte van het bestaande financiële systeem.

Reserves in Bitcoin – nieuwe trend onder Amerikaanse bedrijven?

MicroStrategy heeft in totaal $425 miljoen verschoven naar Bitcoin, bijna al haar kasreserves. Het geval is iets anders voor Square, waar het aandeel van de reserves in BTC lager is en ze Bitcoin waarschijnlijk niet willen uitsluiten van hun huidige activiteiten. MicroStrategy noemde de inflatierisico’s en de kans dat BTC in waarde stijgt als reden voor zijn strategie. Square maakt niet zo’n sterk statement en benadrukt de voordelen van Bitcoin als wereldwijde valuta. De beurs onderschreef de beweging van Square en stuurde de koers van het aandeel met bijna 2 procent omhoog.

Veel experts geloven dat steeds meer bedrijven in de toekomst Bitcoin zullen ontdekken als een waardeketen. Dit komt omdat er in economisch onzekere tijden een groeiende vraag is naar stabiele investeringen die losgekoppeld zijn van het monetaire beleid. Dus als MicroStrategy en Square slechts het speerpunt van een trend zijn, kunnen meer grote kooporders de prijs van Bitcoin snel opdrijven.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*