Bitpanda biedt vanaf begin mei staking aan voor Ethereum (ETH)

Bitpanda, met hoofdkantoor in Wenen, is een populaire plek voor Duitstalige beleggers om cryptocurrencies te verhandelen. Vanaf begin mei maakt Bitpanda ook Ethereum (ETH) staking mogelijk.

Het is al lang geen geheim meer dat er aantrekkelijke rentewinsten kunnen worden gerealiseerd door het staken van crypto-activa. Dus de aankondiging van Bitpanda dat het platform vanaf begin mei ook Ethereum (ETH) staking zal aanbieden, zou voor u interessant moeten zijn. Ethereum, de onbetwiste nummer twee onder de wereldwijde cryptocurrencies, voltooide zijn staking slechts enkele dagen geleden met de Shanghai upgrade door de optie toe te voegen om gestackte fondsen op te nemen. Volgens Bitpanda wilde het wachten op deze upgrade alvorens staking voor Ethereum mogelijk te maken.

Bitpanda biedt al staking als dienst aan voor een goed twee dozijn cryptocurrencies. Het spectrum reikt van Cardano (ADA) tot vrij onbekende altcoins zoals ROSE of FLOW. Momenteel kunnen de hoogste rentepercentages worden verwacht voor ApeCoin (APE) staking, waar Bitpanda tussen de 50 en 63 procent jaarlijkse rente voorspelt. Bitpanda specificeert nog niet de beoogde jaarlijkse rentepercentages voor Ethereum staking, maar deze zullen waarschijnlijk rond de 4 procent liggen om gelijke tred te houden met andere cryptobeurzen zoals Coinbase of Binance.

Bitpanda benadrukt dat er geen minimumbedragen zullen zijn voor Ethereum Staking. Bitpanda-klanten zullen binnenkort eenvoudig hun ETH kunnen registreren voor staking en vervolgens wekelijkse rentebetalingen ontvangen. Wie zijn Ethereum weer uit de staking wil halen, hoeft bij Bitpanda geen wachttijd in acht te nemen. Het totaalpakket klinkt overtuigend en is duidelijk onderdeel van Bitpanda’s strategie om de eigen cryptodivisie uit te breiden.

Conclusie: Bitpanda wordt steeds aantrekkelijker voor cryptobeleggers

In maart creëerde Bitpanda een nieuw podium voor jonge cryptocurrencies met zijn Spotlight-programma, waarvan ook het IOTA-zijproject Shimmer (SMR) profiteert. Terwijl dit initiatief gericht is op risicotolerante beleggers, is Bitpanda’s komende Etherum Staking geschikt voor conservatieve en risicomijdende beleggingsstrategieën. We observeren bij Bitpanda al enige tijd gerichte initiatieven in de cryptosector en kunnen het platform vooral aanbevelen voor wie Duitstalige ondersteuning wil en liever in euro’s afrekent. Overigens biedt Bitpanda ook handel in aandelen, ETF’s en andere activaklassen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*