Bitpanda met Spotlight-programma voor nieuwe tokens – Shimmer (SMR) maakt de start

Investeringsplatform Bitpanda lanceert een programma genaamd Spotlight om jonge cryptocurrencies en trouwe klanten te promoten. IOTA zijproject Shimmer (SMR) is klaar om te lanceren.

Live voor een goede vijf maanden, Shimmer (SMR) is een IOTA side project dat in september 2022 werd gelanceerd en sindsdien minstens zoveel aandacht heeft getrokken als IOTA zelf. Nu heeft het handelsplatform Bitpanda de lancering van zijn Spotlight-klantenprogramma aangekondigd, wat vooral applaus veroorzaakt bij Team Shimmer. SMR wordt namelijk de eerste cryptocurrency die als onderdeel van Spotlight nieuw op Bitpanda wordt genoteerd, en actieve klanten krijgen er zelfs wat Shimmer gratis bovenop.

Shimmer bij Bitpanda Spotlight – zo stelt u de SMR-bonus veilig

Bitpanda heeft sinds 2019 zijn eigen altcoin, BEST, wat een kortingstoken is gemodelleerd naar Binance Coin (BNB). Bovendien gebruikt Bitpanda het aantal individueel gehouden BEST als criterium om zijn klanten in VIP-groepen van nul tot vijf te verdelen. Met Spotlight en Shimmer als debutanten krijgt BEST er nog een extraatje bij: Voor elke nieuwe token die via Spotlight wordt genoteerd, heeft Bitpanda een beperkt aantal – SMR in dit geval – om gratis uit te delen aan VIP-klanten. Volgens de aankondiging gaat het om 370.000 Shimmer, waarvan de huidige marktwaarde het equivalent is van iets minder dan 28.000 Amerikaanse dollar.

Wie ge√Įnteresseerd is in de bonusactie moet zich aanmelden voor de wachtlijst voor Shimmer bij Bitpanda Spotlight en BEST op zijn klantenaccount hebben staan. De inschrijving hiervoor is momenteel nog niet mogelijk via de Bitpanda apps, maar moet gebeuren via de Bitpanda web presence. Zodra de handel met SMR wordt geopend, verdeelt Bitpanda haar pakket shimmer parallel aan de geregistreerde BEST VIP-klanten. De regel is: met VIP-niveau 1 is de individuele bonus gewoon gegarandeerd, niveau 2 zorgt voor een dubbele bonus en zo verder tot niveau 5 en een vijfvoudige beloning in Shimmer.

Shimmer bij Bitpanda – een goed teken voor SMR

Shimmer zette wel een goede eerste week in op de beurs in oktober 2022, maar na de lancering op cryptobeurzen Bitforex en Bitfinex zijn er tot nu toe geen anderen bijgekomen. Als gevolg daarvan lijdt de handel in SMR aan een zeer lage liquiditeit en eenvoudige manieren om shimmer te kopen en verkopen op gereguleerde cryptobeurzen. Bitpanda, met zijn cryptodivisie, is een belangrijke gerenommeerde marktspeler in met name Duitstalige landen en heeft dus het potentieel om het Shimmer-handelsprobleem op te lossen.

Er zij aan herinnerd dat, aangezien Shimmer gebaseerd is op een geavanceerde versie van de IOTA-technologie, de integratie van SMR geen routinezaak is voor cryptobeurzen, maar extra inspanningen vergt. In dit opzicht is het besluit van Bitpanda om Spotlight met Shimmer te promoten ook een duidelijke betrokkenheid bij het IOTA-ecosysteem. Juist omdat zelfs IOTA zelf, met zijn zesjarige beursgeschiedenis, ontbreekt in het portfolio van grote cryptobeurzen als Coinbase of Kraken, telt elke handelsplaats die het aandurft om te noteren. Het lijkt goed mogelijk dat Bitpanda’s zet per Shimmer concurrenten zal aansporen om ook SMR en/of IOTA te noteren.

Conclusie: Bitpanda Spotlight – beperkte innovatie, maar over het algemeen aan te bevelen

Ook andere cryptobeurzen zoals Binance met Launchpool hebben vaak speciale zones en programma’s die zijn toegesneden op jonge, bijzonder risicovolle cryptocurrencies en tegelijkertijd dienen om klanten te behouden. Bitpanda heeft hier met Spotlight het wiel dus niet opnieuw uitgevonden, wat de actie zelf niettemin niet minder aantrekkelijk maakt. De tweede munt na Shimmer, die binnenkort via Spotlight een extra behandeling krijgt bij Bitpanda, is CORE van het gelijknamige DAO-project. Denken wij: Dit is niet alleen goed nieuws voor Shimmer, maar ook redenen voor beleggers om Bitpanda en BEST eens nader te bekijken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*