Shiba INU (SHIB): Hoe een grote belegger winst maakt met de Dogecoin-concurrent

Shiba Inu (SHIB) geeft momenteel een goed voorbeeld van hoe zogenaamde walvissen handelsstrategieën opzetten en hoe men ook als gewone belegger daarvan kan profiteren. Lees zelf maar.

Er is al veel geschreven over de zin en onzin van Dogecoin (DOGE) en de zelfbenoemde uitdager Shiba Inu (SHIB). Vandaag zullen we ons echter niet richten op de vraag of meme coins een verrijking zijn voor de crypto-industrie. In plaats daarvan laten we ons inspireren door Lookonchain, een Twitter-account dat blockchain-gegevensanalyse gebruikt om winstgevende acties van grote beleggers eruit te filteren. Het voorbeeld van Shiba Inu biedt goed illustratief materiaal.

Want Lookonchain had in december 2020 al een walvis op SHIB opgemerkt en deze grote belegger was deze week weer actief. Natuurlijk houdt deze anonieme cryptohandelaar zich aan het motto “buy cheap, sell dear”. Omdat hij zijn eerste Shiba Inu al in augustus 2020 kocht op het gedecentraliseerde cryptoboodschap Uniswap, toen de “Dogecoin killer” nog een onbekende exoot was, ging de eerste sprong naar de winstzone bijna vanzelf. Maar zoals Lookonchain zojuist heeft aangetoond met behulp van openbare blockchaingegevens, bleef de Walvis inzetten op SHIB en greep hij de kans om zijn investering in Shiba Inu uit te breiden door een goede timing. Vooral de tweede helft van 2021 was perfect voor hem, toen Shiba Inu opnieuw genoteerd werd op de grote wereldwijde cryptobeurzen en een ware hype over SHIB ontbrandde.

Let wel, deze walvis realiseerde herhaaldelijk winsten in SHIB, maar herinvesteerde die gedeeltelijk in Shiba Inu na algemene koersverliezen. Met deze tactiek is zijn oorspronkelijke investering van ongeveer 3.800 US dollar in Shiba Inu volgens Lookonchain nu ongeveer 38 miljoen US dollar waard, plus tot ongeveer 100 miljoen US dollar aan winstnemingen. Of deze grote investeerder voorkennis heeft of gewoon goed onderzoek combineert met het juiste instinct, kan zelfs Lookonchain niet beantwoorden. Maar de analist geeft een tip die zou kunnen werken: telkens wanneer de walvis miljoenen in SHIB naar een crypto-beurs overbrengt om ze daar te verkopen, lijkt de prijscurve enkele uren later te knikken. Lookonchain concludeert: observeer gewoon de wallet in kwestie en open dan, wanneer Shiba Inu van daaruit richting cryptobeurs stroomt, je eigen shortpositie voor SHIB. Dit loont als, zoals in het verleden, deze enkele walvis blijkbaar de prijscurve naar beneden drijft met SHIB verkopen.

Conclusie: Shiba Inu en de walvissen – een moeilijk onderwerp

Het is nu ook bekend dat Shiba Inu ontdekt is door grote beleggers. Dit kan problematisch zijn voor de prijsvorming van SHIB, en aangezien de verdere ontwikkeling hapert na de aanvankelijke euforie rond het alternatief voor Dogecoin, is een nieuwe investering in Shiba Inu moeilijk te rechtvaardigen met solide argumenten op middellange en lange termijn. Maar als voorbeeld van hoe de hoge volatiliteit van cryptocurrencies kan worden benut om met gericht risico de winst te maximaliseren en waarom het de moeite waard is om zo vroeg mogelijk een eigen positie op te bouwen in een potentiële shooting star als SHIB, is het hier beschreven verhaal zeker de moeite waard.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*