Bitpanda nu ook met hefboomhandel voor Bitcoin en Co.

Bitpanda breidt dit jaar in rap tempo haar aanbod van crypto handelsdiensten uit. Vanaf nu biedt Bitpanda ook leverage trading aan, oftewel handelen in Bitcoin en Co. met leverage. Hoe werkt dit?

Wie voor het eerst ervaring heeft opgedaan met het handelen in cryptocurrencies kijkt vaak met een zekere fascinatie naar Bitcoin futures, margin trading en vergelijkbare producten. Dat komt omdat het alleen bij dergelijke aanbiedingen van cryptobeurzen mogelijk is het eigen vermogen met een hefboom te gebruiken. Dit verhoogt het risico op verliezen, maar brengt aan de andere kant kansen op grotere winsten met zich mee. Bitpanda waagt zich nu ook op dit gebied en lanceert volgens een verklaring leverage trading. Het aanbod is een nadere beschouwing waard.

Juridisch gezien is Bitpanda Leverage Trading een zogenaamde CFD (Contract For Difference). In de cryptoscene hebben CFD’s negatieve aandacht gekregen door oplichting met dubieuze Bitcoin-bots. Bitpanda, met een vergunning van de Oostenrijkse financiële toezichthouder, kan echter worden aangemerkt als een gerenommeerde aanbieder en heeft ook de risico’s in de opzet van de hefboomhandel aanzienlijk beperkt. Zo is de leverage voor longposities (stijgende prijscurves) beperkt tot 1:3 en voor shortposities (dalende prijscurves) tot 1:2. Andere platforms bieden ook een leverage van 1:100, wat speculanten aantrekt maar niet veel meer te maken heeft met een risicobewuste beleggingsstrategie.

Bij de start van Bitpanda Leverage zijn elf cryptocurrencies vertegenwoordigd in de lijst voor long posities; naast Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) staan ook altcoins als Dogecoin (DOGE) of Ripple (XRP) in de lijst. De shortposities bij Bitpanda Leverage zijn vooralsnog beperkt tot Bitcoin en Ethereum. Qua kosten maakt Bitpanda het makkelijk om te beginnen met 0 procent om een hefboomhandel te openen. Daarna wordt een dagelijkse vergoeding van 0,1 procent geïnd op long en short posities, en het sluiten van een positie kost 1 procent aan vergoedingen. Bitpanda Leverage staat dagelijkse prijslijnaanpassingen toe om het risico van liquidatie binnen de perken te houden. Bitpanda zelf beperkt het risico door een positie in leverage trading automatisch te liquideren bij een verlies van 50 procent voor de klant.

Conclusie: Bitpanda Leverage Trading is een interessant nieuw aanbod

Het totale pakket bij Bitpanda Leverage Trading maakt een redelijke indruk. Dit komt omdat dergelijke aanbiedingen zeldzaam zijn geworden, vooral voor investeerders die in Duitsland wonen, nadat marktleider Binance zich in dit land uit dit bedrijfsgebied heeft teruggetrokken. Belangrijke voordelen van Bitpanda blijven de Duitstalige klantenservice en de gebruiksvriendelijke bediening. Dus als u erover denkt om met hefboomhandel te beginnen, is Bitpanda een goede keuze. Maar doe uzelf een plezier: Voor CFD’s zoals Bitpanda Leverage eist de wetgever niet zonder reden een waarschuwing vanwege de aanzienlijke risico’s en u dient zich ook grondig vertrouwd te maken met de principes van het handelen met hefboomwerking voordat u uw crypto-activa daar inzet.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*