Bitpanda Pro heet nu One Trading en heeft grote plannen voor de toekomst

Bitpanda scheidde begin deze week zijn Pro-platform voor crypto af van zijn bedrijf voor beginners. Nu wordt Bitpanda Pro omgedoopt tot One Trading. Dit hangt samen met ambitieuze plannen.

Bitpanda Pro wordt met onmiddellijke ingang One Trading – dit werd bekend gemaakt via Twitter. Kort daarvoor had Bitpanda Pro een financieringsronde afgesloten die 30 miljoen US dollar opbracht en daarmee startkapitaal moet opleveren voor verregaande plannen. Eerder deze week had Bitpanda de ontkoppeling van het Pro-platform en het platform voor beginners al afgerond, meldden we hier. De nieuwe naam One Trading wordt ook geassocieerd met nieuwe inhoud:

– “Instant Trading” moet klanten de mogelijkheid bieden om handel te organiseren met honderden cryptocurrencies volumes tot 10 miljoen US dollar met een muisklik. In een klanteninformatie die we ontvingen, verwijst One Trading (voorheen Bitpanda Pro) naar de grote liquiditeit van deze functie, die afkomstig is van institutionele klanten en nu voor iedereen wordt geactiveerd.

– Eind augustus wil One Trading zijn technologie upgraden en daarmee volgens eigen reclame de “snelste cryptobeurs” wereldwijd worden. Orders moeten dan in minder dan 250 microseconden worden verwerkt. In tests heeft het systeem al meer dan 1 miljoen transacties per seconde (TPS) verwerkt, schrijft One Trading.

– De duidelijke afscheiding van Bitpanda verandert ook het regelgevend kader voor One Trading. One Trading heeft in Italië een vergunning als Virtual Asset Service Provider (VASP) en gaat dus van start. Er is een vergunningsaanvraag ingediend onder de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) van de EU, aldus het bedrijf.

– In samenhang met de EU-regelgeving wil de nieuwe Bitpanda Pro aka One Trading dan later dit jaar ook de eerste gereguleerde cryptobeurs voor Europese klanten worden die handel aanbiedt in crypto-derivaten zoals Bitcoin-futures, aldus het bedrijf.

One Trading heeft als motto “Crypto … maar gereguleerd” als motto, wat zijn strategie treffend samenvat. Klanten uit Europa moeten gebruik kunnen maken van een breed aanbod zonder zich zorgen te hoeven maken over juridische grijze gebieden. Vooral op het gebied van crypto-derivaten zijn de opties inderdaad schaars, ons overzicht vind je hier.

Conclusie: One Trading vervangt Bitpanda Pro

Als de toekomstplannen van One Trading uitpakken, zou het zich daadwerkelijk kunnen ontwikkelen tot een interessant platform voor beleggers in Bitcoin en Co. Degenen die al geregistreerd waren als klant bij Bitpanda Pro kunnen hun inlog voorlopig ook gebruiken voor het nieuwe One Trading. Een pluspunt: One Trading is nu al beschikbaar in een Duitstalige versie. Neem dus een kijkje bij One Trading en beoordeel zelf of het opgefriste concept je bevalt.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*