Blur blijft OpenSea voor als leidende NFT marktplaats

NFT-marktplaats Blur zet zijn succesverhaal voort en trok 84 procent van het totale volume van alle op Ethereum (ETH)-gebaseerde NFT-verkopen aan in de eerste week van maart. Concurrent OpenSea kijkt beduusd.

De concurrentie tussen NFT-marktplaatsen kent momenteel slechts één winnaar: met Blur is een platform opgestaan als marktleider in 2023, dat pas in oktober 2002 van start ging, maar vervolgens de vorige leider OpenSea in omzet snel inhaalde. Gegevens voor de eerste week van maart tonen aan: Blur verwerkte 84 procent van de NFT-verkopen voor die gebaseerd zijn op Ethereum (ETH), en liet slechts kruimels over voor OpenSea en andere aanbieders. In de afgelopen zeven dagen werd door Blur bijna 400 miljoen dollar verhandeld in Ethereum NFT-verkopen, wat ook aantoont: de herhaaldelijk aangehaalde inzinking van de NFT-markten is voelbaar, maar leidt niet tot een ineenstorting.

Volgens gegevens van DappRadar brengt een ETH NFT op Blur een gemiddelde prijs van ongeveer 1.000 USD op, wat betekent dat NFT’s van hoge kwaliteit hier van eigenaar wisselen. Voor OpenSea ligt de gemiddelde prijs per Ethereum NFT net onder de 270 US dollar. Op Ethereum gebaseerde NFT’s zijn goed voor ongeveer 90 procent van de totale markt en zijn dus de benchmark voor Blur en OpenSea. In januari verdedigde OpenSea nipt zijn marktleiderschap onder de NFT-platforms.

Maar in februari werd BLUR gelanceerd, een token van de gelijknamige marktplaats. BLUR werd bij de start gratis via airdrop uitgedeeld aan trouwe klanten en makers en momenteel loopt er weer een campagne. OpenSea heeft zich nog niet verzet tegen deze strategie om via BLUR een extra geldelijke stimulans te creëren om zijn NFT-activiteiten op Blur te verrichten. Het besluit van OpenSea om de vergoedingen tijdelijk tot nul te verlagen heeft de wisseling van de wacht niet kunnen tegenhouden.

Conclusie: BLUR heeft de NFT-markt op zijn kop gezet

BLUR maakte medio februari zijn beursdebuut en vertoonde recentelijk weinig beweging in de koerscurve, met een stand rond US$0,60. Maar dat is blijkbaar genoeg om NFT handelaars en verzamelaars OpenSea de rug toe te keren en over te schakelen op Blur. Geruchten dat OpenSea ook een eigen token plant, zijn nooit bevestigd. Experts missen momenteel een helder idee over hoe OpenSea opnieuw met Blur zou moeten concurreren.

Je kunt Blur kopen bij Coinbase of KuCoin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*