Shiba Inu (SHIB): Laag-2 oplossing Shibarium krijgt deze week testnet

Bij Shiba Inu (SHIB) wordt sinds de zomer van 2022 gewerkt aan het Shibarium-project, een laag-2-oplossing die transacties in het ecosysteem sneller en goedkoper moet maken. Binnenkort start een openbaar testnet.

Shiba Inu (SHIB) hoopt in 2023 het aantal use cases in zijn ecosysteem aanzienlijk uit te breiden met een project genaamd Shibarium. Nu is via Twitter bekendgemaakt dat het deze week een publiek testnet voor Shibarium zal vrijgeven. Uit eerdere berichten is bekend dat Shiba Inu met Shibarum een zogenaamde Layer-2 krijgt. In zo’n oplossing kunnen transacties, DApps en smart contracts op de Layer-2 blockchain worden georganiseerd en van daaruit in bundels definitief worden gedocumenteerd in de eigenlijke Layer-1 blockchain van Shiba Uni.

SHIB, vaak aangeduid als de “Dogecoin killer”, is technologisch gebaseerd op de Ethereum (ETH) blockchain als een ERC-20 token. Deze staat bekend om transactiekosten die tijdens piekmomenten oplopen tot dubbele cijfers en nog steeds leiden tot wachttijden. Shibarium wil dit probleem oplossen voor het ecosysteem van Shiba Inu. Een use case die Shiba Inu al promoot is zijn eigen metaverse. Ook projecten uit branches als Decentralised Finance (DeFi) en NFT’s worden verwacht.

Het nieuws van de binnenkort te houden testrun voor Shibarium kon niet echt een impuls geven aan SHIB als native token. BONE en LEASH, tokens die ook deel uitmaken van het ecosysteem, zagen echter een stijging van ongeveer tien procent in hun prijscurves. Details over hoe Shiba Inu, LEASH en BONE zullen samenwerken in Shibarium zijn nog niet bekend. Met Shibarium probeert Shiba Inu los te komen van zijn reputatie als meme coin en verwant aan Dogecoin (DOGE) en toekomstige mogelijkheden te ontwikkelen via monetaire use cases. Dogecoin, als moeder van alle meme-munten, maakt momenteel een moeilijke fase door omdat de celebrity-steun van Tesla-baas Elon Musk afneemt en er twijfels zijn over de zin en het doel van DOGE.

Conclusie: Shiba Inu wil opgroeien met Shibarium

SHIB behoort tot de 15 grootste wereldwijde cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van ongeveer 6 miljard dollar, waardoor het Shiba Inu ecosysteem in principe een grote liquiditeit heeft. Met projecten van Metaverse tot DeFi die na Shibarium worden verwacht, krijgt SHIB nieuwe ingangen voor inzetten. Als het plan slaagt, is er inderdaad een kans voor Shiba Inu om zich positief te onderscheiden tussen de groep meme coins en zijn eigen imago aan te scherpen. Maar eerst moet Shibarium grondig worden getest.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*