Cardano (ADA:) oprichter Hoskinson ziet nu NFT’s als belangrijkste use case

Bij het duiden van de use cases van Cardano (ADA) past oprichter Charles Hoskinson zich aan en wil zich nu steeds meer richten op NFT’s. Daarbij volgt hij de markttrends voor Cardano.

Qua prijs zit Cardano vast in stagnatie; uit statistieken blijkt dat momenteel ongeveer 80 procent van alle investeerders in ADA in het rood staat. Recentelijk is de hoop niet uitgekomen dat de lancering van DJED als stablecoin voor het Cardano-ecosysteem een run op het gedecentraliseerde financiële (DeFi) segment zou starten. Dus misschien komt een aankondiging van oprichter Charles Hoskinso op het juiste moment om prioriteit te geven aan het vooruitduwen van de NFT-divisie bij Cardano. In een nieuwe videopodcast zei Hoskinson dat momenteel ongeveer de helft van alle projecten bij Cardano in een of andere vorm gerelateerd is aan NFT’s. Er zijn al meer dan 8 miljoen NFT’s gegenereerd onder ADA, waardoor het “het meest dynamische onderdeel van Cardano is op dit moment”, aldus Hoskinson.

Op de vraag hoe Cardano en ADA zich moeten profileren, heeft Hoskinson al menige ommezwaai gemaakt. Twee jaar geleden had hij Afrika uitgeroepen tot de markt van de toekomst en wilde hij Cardano daar vestigen met projecten variërend van digitale identiteiten tot microkredieten. Vervolgens was DeFi het verklaarde doel, maar Alonzo’s daarop gerichte technologische update met de introductie van smart contracts sorteerde geen effect.

Nu zijn NFT’s de functie waarmee Cardano moet scoren, en Hoskinson hield hier innovaties in het vooruitzicht. Cardano zal een Domain-Specific Language (DSL) genaamd Marlowe integreren, in dit geval een eenvoudige programmeertaal geoptimaliseerd voor NFT’s, die ook speciale smart contracts mogelijk maakt, bijvoorbeeld om auteursrechten te beheren. Het doel is NFT’s en het gebruik ervan in Cardano zo eenvoudig te maken dat men ook zonder grotere kennis van programmeren en andere technologische details gemakkelijk met NFT’s in Cardano kan omgaan. Hoskinson gaf echter geen streefdatum voor een overeenkomstige upgrade van de Cardano-blockchain.

Conclusie: NFT’s bij Cardano – cijfers ontnuchterend

In zijn laatste rondvraag over Cardano heeft oprichter Hoskinson kennelijk belangrijke cijfers verdrongen: NFT’s met ADA komen helemaal niet voor bij de marktleiders Opensea en Blur (BLUR). Recente gegevens van een analysedienst melden een typische dagelijkse omzet met Cardano NFT’s van iets meer dan $200,00. De marktkapitalisatie van ADA bedraagt meer dan 11 miljard US_Dollars. Er zullen veel meer digitaal unieke producten via ADA moeten worden verkocht om van de Cardano Blockchain het nummer drie NFT-ecosysteem te maken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*