Shimmer (SMR): Handel gestart op Bitpanda, short impuls op prijscurve

Het IOTA-zijproject Shimmer wordt sinds gistermiddag ook verhandeld op Bitpanda. De nieuwe notering gaf SMR een tijdelijke plus van 10 procent. Het Bitpanda handelsplatform voor Shimmer heeft speciale kenmerken.

Het IOTA-zijproject Shimmer (SMR) heeft in Bitpanda een derde internationale handelsplaats. De nieuwe notering, die gisteren (dinsdag) rond het middaguur plaatsvond, gebeurde als onderdeel van Bitpanda’s Spotlight-programma en werd door de IOTA-gemeenschap hoog verwacht. Direct na de start van de handel schoot de prijs van Shimmer op Bitpanda met 10 procent omhoog, maar in de loop van de dag, die ook zwak was voor de markt als geheel, vestigde de prijs van SMR zich weer rond de 0,07 euro.

Bitpanda heeft momenteel alleen een handelspaar gevormd voor Shimmer tegen de euro. Daarmee onderscheidt het zich duidelijk van Bitforex en Bitfinex, de enige twee andere cryptobeurzen die SMR in hun portfolio hebben, maar tegen Amerikaanse dollars rekenen. Het tweede minpunt: Bitpanda rekende gisteren een slippage fee van 6 procent, wat daghandel met Shimmer onaantrekkelijk maakt en wijst op een lage liquiditeit. Ook moet worden opgemerkt dat Bitpanda voorlopig geen opnames of stortingen van SMR via klantenrekeningen toestaat. Toch zijn Shimmer en IOTA waarschijnlijk blijer dat ze met Bitpanda eindelijk een gerenommeerd Duitstalig handelsplatform voor SMR hebben gevonden.

Shimmer lanceerde zijn mainnet in september 2022 en is bedoeld als een soort publiek testnet in het IOTA-ecosysteem. Dit betekent dat het waarschijnlijk is dat Shimmer eerst de Ethereum Virtual Machine (EVM) zal integreren en zo slimme contracten mogelijk zal maken. IOTA hoopt dat dit nieuwe use cases zal stimuleren. Sceptici merken op dat de toenemende monetarisering van Shimmer ten koste kan gaan van IOTA zelf. Bitpanda schat de huidige marktkapitalisatie van Shimmer op ongeveer 98 miljoen euro, terwijl IOTA momenteel genoteerd staat op 538 miljoen euro.

Conclusie: Shimmer maakt stoom voor het IOTA-ecosysteem

Bitpanda had Shimmer bij zijn handelslancering gepromoot met de slogan “misschien wel de meest gevraagde asset die we ooit hebben gehad” en ondersteunde het ook via zijn nieuwe Spotlight-bonusprogramma. In ieder geval kan de IOTA Foundation dit als een succes bestempelen. Experts verwachten dat Shimmer de aangekondigde technologische vooruitgang snel in het mainnet zal verwerken, zodat SMR zich in monetaire termen kan bewijzen. De verwachting is dat Shimmer punten zal scoren op gebieden als gedecentraliseerde financiering door nulkosten, hoge flexibiliteit en snelheid. Als deze toekomstdromen uitkomen, is de kans niet gering dat SMR in de nabije toekomst een plaats verdient tussen de 200 belangrijkste cryptocurrencies ter wereld.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*