Dogecoin in neerwaartse trend – Heeft Elon Musk interesse in DOGE verloren?

Dogecoin (DOGE) handelt momenteel in de buurt van zijn dieptepunt voor het jaar na verliezen en verliest gestaag terrein aan de cryptocurrency Bitcoin (BTC). Eén reden: Tesla CEO Elon Musk heeft aangekondigd dat hij zijn aandacht richt op een nieuw onderwerp.

Dogecoin (DOGE) en Tesla CEO Elon Musk – lange tijd leek het koppel een onafscheidelijke alliantie te vormen. Telkens wanneer Musk, die zichzelf ook wel “Dogefather” noemde, hintte op DOGE, sprong de prijscurve abrupt omhoog. Maar in 2023 was Musk opvallend stil over Dogecoin en de hoop dat DOGE als betaalmiddel op Twitter zou kunnen worden geïntroduceerd is (tot nu toe) niet uitgekomen. In plaats daarvan schokte Musk de fans zelfs. In het weekend kondigde hij via Twitter out of the blue aan: “Ik was vroeger bezig met crypto, maar nu begin ik geïnteresseerd te raken in Kunstmatige Intelligentie (AI).” De prijscurve van Dogecoin kelderde vervolgens in enkele minuten tijd bijna 10 procent en is sindsdien niet meer hersteld.

Over de hele linie heeft DOGE de positieve verwachtingen in 2023 niet waargemaakt. Sinds het begin van het jaar is het slechts 3 procent gestegen, terwijl Bitcoin (BTC), de leidende valuta van de totale markt, in dezelfde periode een goede 30 procent heeft gewonnen. De vraag voor Dogecoin wordt dus dringender dan misschien ooit tevoren, wat er van DOGE zal worden als het celebrity-leger onder leiding van Musk zijn plezier met de meme-munt verliest. Want pogingen om Dogecoin als betaalmiddel geaccepteerd te krijgen zijn blijven steken op het niveau van Pornhub.

Mark Yusko, oprichter en hoofd strategie bij Morgan Creek Capital Management, heeft de afgelopen dagen ook in de open flank van DOGE geprikt. Eigenlijk staat Yusko best sympathiek tegenover Bitcoin en Co, maar nu heeft de vermogensbeheerder in een YouTube-show een veeg uit de pan gegeven aan Dogecoin. “Al die speculatieve onzin zoals DOGE, waarom bestaat zoiets eigenlijk?”, vroeg Yusko retorisch en vervolgde: “Ik heb ooit gezegd dat de bear market voorbij is als Dogecoin tot nul is gedaald, en ik zou er graag bij blijven. Maar dat kan ik niet, want domme mensen blijven dom.”

Bottom line: dogecoin – zijn de goede tijden voorbij?

DOGE staat nog steeds in de prestigieuze top 10 van grote cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van ongeveer 10 miljard dollar, maar moet zich schrap zetten voor moeilijke tijden. Zeker, we weten ook dat Musk graag snel van gedachten verandert – misschien is Dogecoin morgen weer zijn favoriete speeltje. Maar als noch Musk noch anderen uiteindelijk met use cases voor DOGE komen, is er een aanzienlijk risico dat Dogecoin wordt teruggebracht tot een status als speculatieve meme munt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*