Cake en DeFiChain: Oprichters Julian Hosp en U-Zyn Chua weer in de clinch

Nog maar een week geleden leek het drama rond Cake en DefiChain (DFI) voorbij. Julian Hosp had het cryptobedrijf overgenomen van zijn medeoprichter U-Zyn Chua. Maar nu liggen de twee weer met elkaar overhoop.

Al meer dan een half jaar wordt het publieke imago van het cryptobedrijf Cake en het bijbehorende DeFiChain (DFI) gekenmerkt door een bittere ruzie tussen de twee oprichters Julian Hosp en U-Zyn Chua. De twee waren het oneens over de strategische richting en het personeelsbeleid. Een verzoek van U-Zyn Chua om Cake te liquideren mislukte in april in de rechtbank. Een week geleden leek er dan toch een oplossing te zijn gevonden, want Julian Hosp nam de aandelen in Cake over van U-Zyn Chua voor een bedrag dat vermoedelijk in de tientallen miljoenen loopt en wil DeFiChain nu bijna in zijn eentje er weer bovenop helpen. Maar de vrede tussen de twee is al voorbij – op X schiet U-Zyn Chua weer op Julian Hosp en laatstgenoemde countert net zo onverzoenlijk.

In principe beweren beiden het enige ware verhaal over Cake en DefiChain te vertellen en beschuldigen ze elkaar van een verkeerde voorstelling van zaken. U-Zyn Chua schrijft dat hijzelf degene was die uiteindelijk de weg vrijmaakte voor Julian Hosp’s overname van Cake door zijn bereidheid tot compromissen. Deze laatste antwoordt op zijn beurt dat het verhaal van achter de schermen niet klopt en dat U-Zyn Chua nooit een juridisch bindend bod op Cake aandelen heeft gedaan. Het is moeilijk te zeggen wie van de twee gelijk heeft – maar één ding is duidelijk: Julian Hosp en U-Zyn Chua brengen Cake en DefiChain opnieuw schade toe met hun terugkrabbelen.

DeFiChain op een historisch dieptepunt – Julian Hosp toch optimistisch

De datadienst CoinGecko registreert momenteel het volgende nieuwe all-time low voor DeFiChain en DFI is alleen al in de afgelopen zeven dagen met 15 procent gedaald. DeFiChain is nu 99 procent verwijderd van zijn all-time high uit december 2021 op een moment dat de algehele cryptomarkt in de lift zit. Ondertussen heeft Cake (voorheen Bake) een 90-dagen programma gelanceerd met Julian Hosp als boegbeeld en is van plan om 90 nieuwe munten te noteren als onderdeel van dit programma – wat natuurlijk niet erg overtuigend is voor investeerders.

De laatste post van U-Zyn Chua gaat ook over het feit dat Bitcoin (BTC) die op DeFiChain wordt weergegeven tijdelijk niet werd gedekt. Cake wees berichten hierover in januari aanvankelijk van de hand, maar reageerde daarna en kocht extra Bitcoin uit reserves om de dBTC op DeFiChain weer op peil te brengen. Julian Hosp en U-Zyn Chua presenteren verschillende versies van hoe de beslissing werd genomen en welke opties intern werden overwogen.

Conclusie: Een nieuwe start voor Cake en DeFiChain lijdt onder storende geluiden

Van buitenaf blijft het onbegrijpelijk waarom Julian Hosp en U-Zyn Chua hun ego’s niet in bedwang kunnen houden en het volgende moddergevecht beginnen. Voor zover bekend is de overname van Cake door Julian Hosp juridisch afgerond en ook U-Zyn Chua zegt het project alleen het beste te wensen. Het feit dat er nu weer negatieve krantenkoppen worden geproduceerd door de twee voormalige vrienden en discussies veroorzaken in de gemeenschap is ook een tegenslag voor DeFiChain. Iedereen die overweegt om geld te investeren in het ecosysteem in zo’n zelfgemaakte puinhoop van Cake moet bereid zijn om enorme risico’s te nemen en Hosp vrijwel blindelings te vertrouwen – wat eigenlijk uitgesloten is gezien zijn verleden met TenX en het Lioness piramidespel.
  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*