CANTO met 800 procent plus in 2023 – Wat zit er achter de DeFi-Coin?

De DeFi-Coin CANTO, die pas in augustus 2022 werd gelanceerd, heeft sinds het begin van het jaar een goede 800 procent gewonnen. Wat maakt CANTO speciaal en is een voortzetting van de rally realistisch?

De lancering van CANTO in augustus 2022 ging aan het grote cryptopubliek voorbij, maar de prijsontwikkeling in het nieuwe jaar heeft de situatie veranderd. Op 1 januari 2023 werd CANTO nog verhandeld tegen ongeveer 0,08 US dollar; momenteel bedraagt de koers ongeveer 0,60 US dollar. De winst van 800 procent in slechts vijf weken voor CANTO leidde tot nieuwe all-time highs en heeft de belangstelling in de cryptoscene gewekt. In feite adverteert het project met verschillende details die CANTO zouden moeten onderscheiden van andere DeFi-munten:

  • CANTO legde vanaf het eerste uur grote nadruk op zichtbare decentralisatie. Daarom was er geen particuliere voorverkoop en waren er geen vroege investeerders aan boord. Ook werd bewust afgezien van een stichting als centrum voor de organisatie van de verdere ontwikkeling van het CANTO.
  • CANTO wil scoren op twee gebieden die typisch zijn voor gedecentraliseerde financiering (DeFi): Gedecentraliseerde cryptobeurzen (DEX) en uitleentransacties (Lending). Gratis toegang voor degenen die in het kader van CANTO liquiditeit verstrekken aan het DeFi is in de code vastgelegd.
  • CANTO streeft naar een Free Public Infrastructure (FPI), wat inhoudt dat DEX geen eigen tokens kan uitgeven in het ecosysteem zoals bijvoorbeeld Uniswap (UNI) of SushiSwap (SUSHI) doen.

Gegevens van DeFiLlama over CANTO bevestigen het eerste succes. Met een TVL van momenteel iets minder dan 200 miljoen US dollar heeft CANTO bijna twee keer zoveel kapitaal aangetrokken als Cardano (ADA), de nummer 8 van de meest gekapitaliseerde wereldwijde cryptocurrencies. CoinGecko voert CANTO aan op een plaats rond 150 in dezelfde ranglijst en als het momentum aanhoudt, is toetreding tot de TOP 100 slechts een kwestie van tijd.

Conclusie: CANTO nieuwe ster aan de DeFi hemel?

Als laag 1 oplossing is CANTO aangesloten op het Cosmos ecosysteem (ATOM), waar ingrijpende updates zijn gepland voor 2023. De toekomstperspectieven van CANTO zullen dus ook afhangen van de ontwikkeling van Cosmos. Het radicale zelfbeheer bij CANTO, dat een permanent overwicht van institutionele beleggers moet voorkomen, heeft zijn eigen charme, maar moet zich in de praktijk bewijzen. Het lijkt echter voorbarig om CANTO nu als spelbreker te bestempelen. De concurrentie tussen toonaangevende DeFi tokens zoals Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Polygon (MATIC) is groot. Anderzijds is CANTO nog niet genoteerd op de toonaangevende cryptobeurzen zoals Binance en Coinbase – het openen van de deur voor het massapubliek zou een nieuwe prijssprong kunnen veroorzaken.

Wie Canto wil kopen, kan dat doen op de MEXC-beurs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*