Lido Finance bereidt upgrade voor – Ethereum Staking ook beïnvloed

Lido Finance staat bekend als het grootste staking platform in de crypto industrie met een focus op Ethereum. Nu bereidt het een grote upgrade voor, ook met het oog op ETH, waar vanaf maart unstaking mogelijk moet worden.

Sinds begin januari is Lido Finance het meest kapitaalkrachtige DeFi protocol van de crypto-industrie, met meer dan 90 procent van zijn kapitaal onder beheer afkomstig van Ethereum (ETH) staken. Nu heeft Lido Finance zijn plannen voor een grote upgrade bekendgemaakt via een blogpost, waarin ook al rekening wordt gehouden met de voor maart aangekondigde Shanghai-update over Ethereum. Met Shanghai op ETH zou het eindelijk weer mogelijk moeten zijn om Ethereum uit staken te halen. Sinds eind 2020 kan ETH worden gestaked, maar de optie van unstaking komt pas nu de protocolverandering op Ethereum in goede banen is geleid door “The Merge”.

Lido Finance heeft gescoord met de uitgifte van een gewikkeld token genaamd sETH aan klanten voor gestoken Ethereum, dat op veel DeFi-markten wordt geaccepteerd. Wanneer Shanghai zoals gepland in maart live gaat, kan echter weer “echte” ETH uit de staking pool worden gehaald. Lido Finance wil hier twee verschillende modi “Turbo” en “Bunker” organiseren voor een eerlijke en transparante volgorde, hoewel details over de vergoedingen voor de “Turbo”-modus uitblijven. Lido Finance organiseert de inzet van Ethereum dat momenteel ongeveer 8,6 miljard US dollar waard is, wat iets minder dan een derde van alle ingezette ETH vertegenwoordigt. Hoe Lido Finance zich strategisch positioneert om Ethereum te ontstijgen, wordt dan ook nauwlettend in de gaten gehouden.

Het tweede grote plan van Lido Finance voor zijn versie 2 is om het netwerk meer gedecentraliseerd te maken. Via een module genaamd “Staking Router” wil Lido Finance het veel gemakkelijker maken om als “Super Node” in het netwerk te dokken, die transacties kan valideren en daarvoor vergoedingen kan verdienen. Momenteel zijn bij Lido Finance 30 van dergelijke knooppunten toegestaan en het aantal moet worden uitgebreid om de decentralisatie te versterken.

Conclusie: Lido Finance versterkt zelfbeheer

In concept is Lido Finance een zelfbesturend project; de Lido DAO Token (LDO) dient als stembiljet bij strategische richtinggevende beslissingen. Voordat Lido Finance versie 2 wordt gelanceerd, moet dus ook deze versie per referendum groen licht krijgen. Een datum voor de stemming zal worden vastgesteld zodra de voorgestelde actualisering door de veiligheidscontroles is gegaan. Voor veel beleggers is de belangrijkste vraag hoe Lido Finance zal omgaan met de komende onttrekking van ETH. Ethereum moet hierover echter nog informatie verstrekken, bijvoorbeeld over de vraag of het de unstaking wil uitrekken om de impact op de prijscurve van ETH te beperken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*