Cardano (ADA): 72 procent van alle munten is gestaked – is een standstill aanstaande?

De prijs van Cardano stagneert al weken rond de 2,10 US dollar. Intussen is meer dan 70 procent van alle ADA’s voor staking gedeponeerd. Hoe moeten deze ontwikkelingen worden geïnterpreteerd?

Met Cardano (ADA) leert de ervaring dat de gemeenschap altijd wel iets vindt om te vieren. Aangezien de prijscurve in de herfst is blijven steken rond US$ 2,10 voor ADA, richten deskundigen zich nu op andere details in de ontwikkeling van Cardano. Eén feit springt in het oog wanneer we naar blockchaingegevens kijken: ADA voor het equivalent van een goede 50 miljard US dollar zijn nu opgeslagen in staking pools, dat is 72 procent van alle Cardano in omloop. Alleen al sinds begin september zijn er een goede 120.000 stakingadressen toegevoegd aan Cardano, wat overeenkomt met een stijging van bijna 15 procent. Deze trend kwam in een stroomversnelling toen na de Alonzo-upgrade duidelijk werd dat de bijbehorende slimme contracten nauwelijks verhandelbaar zijn in hun uitvoering.

Voor het inzetten worden activa gewoonlijk in pools geplaatst waar zij bijdragen tot de stabiliteit van het netwerk en hiervoor worden beloond met bonussen in ADA. Tot 10 procent gerichte jaarlijkse rente is mogelijk met Cardano Staking – maar de munten worden meestal voor een vaste periode in bewaring gegeven en worden dus uit de dagelijkse gang van zaken gehaald. In dit opzicht kan het ongebruikelijk hoge inzetpercentage bij Cardano op twee manieren worden gelezen: Ofwel blijft ADA zo aantrekkelijk dat wachten op technologische upgrades voor veel beleggers de moeite waard lijkt. Aan de andere kant kan worden gesteld dat er momenteel geen zinvolle use cases zijn voor Cardano en dat ADA’s all-time high van $3,10, zelfs vóór Alonzo, nu ver weg is. Staking blijft dan de methode om koersverliezen met Cardano te overzien.

Meer en meer investeerders in Cardano

In dit verband is het ook interessant om op te merken dat het totale aantal portemonnee-adressen op Cardano sinds mei 2021 tot november is verdubbeld van 1 naar 2 miljoen. Dit laat duidelijk zien hoe ADA in de portefeuille van steeds meer investeerders is gekomen en hoe bekend Cardano is geworden. Cardano heeft de laatste prijsrally’s echter niet kunnen bijbenen, bijvoorbeeld met Solana (SOL), en is daarom achter Solana gezakt in de ranglijst van de best gefinancierde cryptocurrencies. Een upgrade van Hydra, die nog niet gepland is, zou offline functionaliteiten voor Cardano moeten brengen en zou nieuwe impulsen kunnen geven.

Conclusie: Cardano in een dilemma

Ondanks de tegenslagen in het ontwikkelingswerk wordt ADA nog steeds gesteund door een aanzienlijke marktkapitalisatie van een goede 70 miljard US dollar en – vanaf november 2021 – zijn beleggers er niet helemaal zeker van waar Cardano geldmakende use-cases biedt. Zelfs PR-tripjes van beroepsoptimist Charles Hoskinson, die als oprichter van Cardano nog steeds raaskalt over zijn Afrikaanse tournee in oktober, kunnen dat verdoezelen. Beleggers moeten zich echter afvragen wanneer en hoe ADA uit de positie zal komen om een populaire altcoin te zijn die in de praktijk geen unique selling points heeft.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*