Cardano (ADA): Alles wat u moet weten over de Vasil-upgrade

De Vasil-upgrade wordt deze donderdagavond gelanceerd op Cardano (ADA). Hier leggen we uit hoe Vasil het ecosysteem van Cardano zou moeten verbeteren en wanneer de effecten zichtbaar kunnen worden.

Na verschillende keren te zijn uitgesteld, zal Cardano (ADA) deze donderdagavond (22 september) Upgrade Vasil lanceren. Het cryptobedrijf achter Cardano, Input Output, heeft via Twitter bevestigd dat aan de gestelde voorwaarden voor de lancering van Vasil is voldaan. De enige vraag die open bleef was of belangrijke cryptobeurzen voorbereid waren op ADA met Vasil. Volgens Input Output hebben nu minstens 39 cryptobeurzen groen licht gegeven en zijn ze samen goed voor bijna 88 procent van de ADA-liquiditeit. De eis was dat ten minste 80 procent van de liquiditeit en 25 cryptobeurzen.

In een infotekst op Vasil herinnert Input Output gebruikers eraan dat de volledige functionaliteit op 27 september van kracht wordt. Daartussen zit een fase die “PreProductie” heet. Volgens het ontwikkelingsteam zal Vasil de netwerkcapaciteit van Cardano verbeteren. Dit moet worden uitgedrukt in meer snelheid en meer verwerkte transacties per blok. Dit wordt bereikt door kleinere gegevenspakketten per transactie en een gedeeltelijke uitbesteding van informatie voor complexere processen. Hier zou Vasil een grote technologische stap voorwaarts maken voor de Plutus programmeertaal voor slimme contracten die Cardano gebruikt.

Versie 2 van Plutus zal het bijvoorbeeld mogelijk maken externe informatie in Cardano-smartcontracten in te voegen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk in de DeFi-divisie, waar de marktwaarden van buitenlandse cryptocurrencies een rol spelen bij deals en worden verkregen van diensten als Chainlink (LNK). Met Vasil kunnen in de toekomst “meer geavanceerde” smart contracts voor ADA over het algemeen via Plutus worden gerealiseerd, schrijft Input Output. Een voorbeeld is de behandeling van gedeponeerde zekerheden voor krediettransacties, die nu in detail kan worden geregeld.

In totaal noemt Input Output via Vasil een tiental technologische verbeteringen voor Cardano. Nu is de hoop gevestigd op het feit dat deze zich daadwerkelijk zullen vertalen in nieuwe DApps. Tegen het vierde kwartaal van 2022 zou deze uitbreiding van het ecosysteem al merkbaar moeten zijn, verwacht Input Output. Cardano-oprichter Charles Hoskinson had onlangs ook optimisme uitgestraald voor ADA met Vasil.

Conclusie: Cardano met countdown voor Vasil – zal ADA herstellen?

In een nerveuze marktomgeving is ADA sinds het voorjaar niet in staat geweest zijn eigen prijstrends te bepalen en heeft het in marktkapitalisatie terrein verloren aan concurrenten zoals Ripple (XRP). Analisten zien een gebrek aan use cases voor ADA als de reden voor de onbevredigende prestaties van Cardano. In de DeFi-divisie is het door ADA ingelegde kapitaal geslonken tot minder dan 80 miljoen US dollar, volgens DeFiLlama, een teleurstellend cijfer vergeleken met de marktkapitalisatie van Cardano van ruim 15 miljard US dollar. De komende maanden moet nu blijken of Upgrade Vasil nieuwe en concurrerende toepassingen voor Cardano zal creëren. Ondertussen wordt de volgende upgrade voor ADA, Hydra, niet langer verwacht in 2022, maar waarschijnlijk uitgesteld tot 2023.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*