Ripple (XRP) beschuldigt Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van opnieuw vertragen van procedures

In de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission over XRP heeft Ripple scherpe kritiek op het gedrag van het agentschap en spreekt het van opzettelijke vertragingen. De proef loopt sinds december 2020.

Ripple (XRP) heeft in zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de rechtbank gevraagd om juridische vertragingstactieken van de SEC te verbieden. In een door procesbewaker James Filan gepubliceerd stuk schrijven de advocaten van Ripple dat het huidige gedrag van de SEC “weer een openlijke poging (van de SEC) is om de oplossing van de zaak te vertragen”. Deze keer is de specifieke ergernis dat de Amerikaanse blockchainvereniging Chamber of Digital Commerce (CDC) zich onlangs in de procedure heeft gemengd. De SEC vroeg vervolgens een maand om te reageren op de opmerkingen van de CDC.

Ripple daarentegen wijst erop dat het proces al ver gevorderd is. In vergelijkbare gevallen hebben de rechterlijke instanties in de VS ook geen verlenging van de termijn toegestaan wegens late toetreding van indirecte procespartijen (“amicus curiae”). De beschuldiging van het vertragen van procedures is niets nieuws voor de SEC; in april kreeg het agentschap zelfs een berisping met een boete van de rechtbank. Waarnemers vermoeden dat de tactiek van de SEC een poging is om gaten te dichten in het bewijs dat XRP moet worden beschouwd als een “effect” en dat eerdere verkopen daarom onwettig waren.

De SEC had in december 2020 een rechtszaak tegen Ripple aangespannen, waarin een punitieve en compenserende schadevergoeding van ten minste 1,3 miljard dollar werd geëist voor de vermeende illegale XRP-verkopen. Naarmate de procedure vorderde, vertoonde de SEC echter zwakke plekken in haar bewijsmateriaal en kwam zij zelf onder druk te staan vanwege de zogenaamde “Hinman speech” en de omstandigheden waaronder deze plaatsvond. Onlangs hebben zowel de SEC als Ripple gepleit om een rechtszaak te beginnen. Dit voornemen wordt ondermijnd doordat de SEC aandringt op verlenging van de termijn.

Ondertussen gelooft advocaat Jeremy Hogan bijvoorbeeld dat het heel goed mogelijk is dat Ripple en de SEC tot een buitengerechtelijke schikking zullen komen. De plannen van Ripple met XRP worden grotendeels geblokkeerd door de lopende procedures in Noord-Amerika, omdat cryptobeurzen en andere marktdeelnemers de handel in XRP in de VS en Canada hebben opgeschort.

Conclusie: XRP stijgt 65 procent week – komt er een einde aan de SEC-procedure?

De cryptomarkt is momenteel extreem optimistisch over XRP. XRP is de afgelopen zeven dagen ongeveer 65 procent gestegen, en de achtergrond daarvan zijn de laatste ontwikkelingen in de rechtszaak Ripple versus SEC. Het lijkt steeds waarschijnlijker dat een schikking zal worden getroffen of dat Ripple de zaak zal winnen. Dit is omdat de laatste stap van de SEC ook aantoont: De autoriteit heeft geen argumenten meer en probeert alleen nog tijd te rekken met juridische trucs. Ripple daarentegen toont een brede borst en overtuigt daarmee veel waarnemers van het proces.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*