Cardano (ADA) boekt vooruitgang in de VS ondanks druk van de SEC

Al 7 procent van de volwassenen in de VS bezit Cardano (ADA), en de trend stijgt. En ander nieuws over Cardano moedigt ook aan dat ADA zijn weg uit zijn dieptepunt vindt ondanks de druk van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Wie alleen naar de prijscurve van Cardano (ADA) kijkt, doet de altcoin misschien geen recht. Hoewel ADA momenteel wordt verhandeld op slechts 0,28 US dollar, 90 procent verwijderd van zijn all-time high, is er bemoedigend nieuws over Cardano. In zijn meest recente rapport over trends in de crypto-industrie voor ADA ontdekte het Morning Consult Institute bijvoorbeeld dat 7 procent van alle Amerikaanse volwassenen Cardano bezit, vergeleken met slechts 3 procent een jaar geleden. “Morning Consult ondervroeg 4.400 representatief geselecteerde Amerikaanse burgers voor zijn onderzoek, dus het onderzoek moet als serieus worden beschouwd.

Volgens de enquête is Cardano goed op weg om bekend te worden en door te dringen op de Amerikaanse markt. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blaast echter al een paar weken tegen Cardano, classificeert het als een “effect” en lokt zo uit dat ADA van Bakkt en Robinhood wordt geschrapt. Cardano zelf ziet het standpunt van de SEC als verkeerd en wil het met alle macht bestrijden.

In de Cardano-gemeenschap zijn ondertussen de voorbereidingen begonnen voor de stap naar zelfbestuur. Als een Decentrale Autonome Organisatie (DAO) het roer overneemt bij Cardano en daarmee het cryptobedrijf Input Output vervangt, zal dit waarschijnlijk een pluspunt worden in een conflict met de SEC.

Dit zal ook in het achterhoofd worden gehouden door Amerikaanse burgers, die ADA blijkbaar vooral gebruiken voor staking, waarbij een goede 3 procent jaarlijkse rente lonkt. In andere typische crypto toepassingsgebieden zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) blijft Cardano echter achter bij de concurrentie. Daar belandt Cardano op de 18e plaats als ecosystemen worden gerangschikt naar ingezet kapitaal, zoals de gegevens van DeFiLlama laten zien. In de crypto-ranglijst op basis van marktkapitalisatie staat ADA momenteel op de 7e plaats en dreigt te worden ingehaald door de meme-munt Dogecoin (DOGE).

Conclusie: ADA’s aandelenkoers zit in de problemen – zal Cardano herstellen?

Onlangs beschreef Cardano-oprichter Charles Hoskinson een samenwerking met World Mobile op de Amerikaanse markt als “toekomstgericht”.
als “toekomstgericht”. En de gegevens over de marktpenetratie van ADA in de VS zijn beter dan je vanuit een Europees perspectief zou verwachten. De grote scepsis van beleggers in cryptocurrency’s over ADA wordt op zijn beurt weerspiegeld in de prijscurve van Cardano, die in termen van Amerikaanse dollars alle stakingbonussen kan opeten. Voor ADA blijft de cruciale vraag waar Cardano überhaupt echte toepassingsgebieden wil bezetten.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*