Cardano (ADA): Eerste DeFi-uitwisseling SundaeSwap live op testnet

SundaeSwap is de eerste gedecentraliseerde crypto-uitwisseling (DEX) die wordt getest in het Cardano-ecosysteem (ADA). Het project beweert een oplossing te hebben gevonden om de problemen met slimme contracten op ADA te omzeilen.

Sinds de Alonzo upgrade bij Cardano (ADA) in september 2021, is er scepsis onder beleggers. Alonzo maakte smart contracts mogelijk bij Cardano, maar de gehoopte use cases, bijvoorbeeld van de DeFi divisie, hebben lang op zich laten wachten. Dit komt omdat ADA smart contracts ernstig beperkt zijn als het gaat om het afwikkelen van acties met meerdere partijen tegelijk. Nu geeft SundaeSwap hoop een oplossing te bieden. Via Twitter heeft SundaeSwap aangekondigd dat het live is op het Cardano testnet. Daar kunnen nu test tokens worden gebruikt om uit te proberen hoe SundaeSwap in de toekomst de uitwisseling van cryptocurrencies als een gedecentraliseerde crypto exchange (DEX) wil organiseren en ook liquiditeit voor krediettransacties zou kunnen accepteren.

Het nieuws werd gevierd onder de volgelingen van Cardano, waarbij ADA-oprichter Charles Hoskinson zich via een tweet bij de gelederen van gelukwensers voegde. Maar SundaeSwap moest al na een paar uur toegeven dat er problemen waren met de testversie, die nu moeten worden opgelost. Blijkbaar waren er vertragingen van een uur bij sommige transacties. SundaeSwap benadrukt dat het op basis van dergelijke tests zijn project klaar zal maken voor een volledige versie op het mainnet. Een streefdatum voor de daadwerkelijke lancering van SundaeSwap is nog niet meegedeeld.

Zal Cardano er toch in slagen de eerste stap naar DeFi te zetten?

Slimme contracten zijn de sleutel tot deFi use cases in de crypto-industrie. Geautomatiseerde verwerking van contracten elimineert tussenpersonen en transacties kunnen onafhankelijk worden overeengekomen en kunnen niet worden gemanipuleerd. Maar omdat Cardano hier een protocol gebruikt dat UTXO heet, ontstaan er moeilijkheden op het gebied van real-time en meerdere contractpartners. Als SundaeSwap er daadwerkelijk in slaagt een technologische oplossing te bouwen bovenop de bestaande voorwaarden, zou dit een doorbraak betekenen.

Hoskins verwachtte een groot aantal DeFi-projecten bij Cardano in de periode na Upgrade Alonzo, en werd met veel spot onthaald omdat zijn voorspelling nog niet is uitgekomen. De ADA-prijscurve heeft sindsdien ook een negatieve trend ontwikkeld, wat aantoont hoe beleggers teleurgesteld zijn door het gebrek aan momentum in het ecosysteem van Cardano. SundaeSwap zal daarom onder speciaal toezicht staan.

Conclusie: ADA ziet kansen voor DeFi via SundaeSwap

DEX’en zoals Uniswap (UNI) of Pancakeswap (CAKE) zijn knooppunten voor DeFi in hun respectieve ecosystemen. Cardano mist een dergelijk gedecentraliseerd platform voor DeFi, waar pluspunten zoals lage transactiekosten en hoge schaalbaarheid een rol zouden kunnen spelen. Als SundaeSwap werkelijk van de testfase naar de normale werking overgaat, bewijst dit de mogelijkheden van Cardano, die momenteel alleen in theorie worden opgeroepen. ADA reageerde op het nieuws van SundaeSwap met een aanzienlijke prijssprong van ongeveer 11 procent plus, maar met de huidige prijzen van ongeveer 1,50 US dollar blijft het ver verwijderd van all-time highs van ruim 3 US dollar.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*