IOTA Staking: Assemblage (ASMB) wil een pionier worden

Assemblage (ASMB) zal binnenkort het tweede project zijn dat in het kader van IOTA wordt gepland. Eind november kondigde Shimmer (SMR) een gelijkaardig project aan onder IOTA. Er wordt nog gewacht op de lancering.

Op weg naar een gedecentraliseerde IOTA 2.0, wil Assembly (ASMB) nu al IOTA Staking aanbieden. Binnen de komende weken zal IOTA Staking beginnen voor Assemblage, zegt de aankondiging. Twee weken geleden kwam Shimmer (SMR) met soortgelijke plannen naar buiten. Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd voordat bonussen beschikbaar komen voor gestorte IOTA via staking. De ASMB zou vervolgens aan belang en waarde moeten winnen met de lancering van een gedecentraliseerd mainnet in 2022.

Om ASMB te beveiligen, moet IOTA geregistreerd worden voor staking in de Firefly Wallet. Dezelfde procedure wordt overwogen voor Shimmer. Ook bij SMR is het daadwerkelijke gebruik alleen voorzien voor een gedecentraliseerd IOTA mainnet. Terwijl Shimmer direct onder de paraplu van de IOTA Foundation valt, staan een bedrijf genaamd Smart Contracts Technologies AG en IOTA-baas Dominik Schiener in de imprint van Assembly. Assembly verklaart vol vertrouwen dat het haar doel is de gehele wereldbevolking van 8 miljard mensen te overtuigen van de voordelen van gedecentraliseerde netwerken.

De projectbeschrijvingen van zowel Shimmer als Assembly richten zich op de vrijheid van kosten en de hoge schaalbaarheid van het IOTA-ecosysteem, evenals de mogelijkheid om slimme contracten te ontwikkelen onder verschillende programmeertalen. Tot de genoemde toepassingsgebieden behoren DeFi, DApps en NFTs. De Twitter accounts van Assembly hier en Shimmer hier zullen u vertellen wanneer de IOTA staking daadwerkelijk van start zal gaan. Volgens de IOTA Foundation, zal het mogelijk zijn om staking voor ASMB en SMR parallel uit te voeren.

Conclusie: IOTA Staking als voorbode van IOTA 2.0

Shimmer heeft momenteel een goede 15.000 volgers op Twitter en Assembly een goede 5.000. Tot nu toe is de belangstelling voor de projecten zeer beperkt en is er geen directe invloed op de IOTA prijscurve. Dit is logisch omdat het voorlopig open blijft of ASMB en SMR in de toekomst geldelijke waarde zullen ontwikkelen en of er uit belangrijke aankondigingen daadwerkelijke use cases zullen voortkomen. Dit kan pas worden beoordeeld wanneer IOTA 2.0 werkelijkheid wordt en er toepassingen mee kunnen worden uitgevoerd waarvoor een gedecentraliseerd netwerk een eerste vereiste is. Tot dan lijkt IOTA Staking echter een zaak met een laag risico en een voorproefje van wat mogelijk zou kunnen zijn onder IOTA na Coordicide in 2022.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*