Ripple (XRP): Whale trekt 150 miljoen terug van Binance – wat kunnen de redenen zijn?

Een grote transactie van 150 miljoen XRP zorgt voor giswerk bij Ripple. Een anonieme Whale heeft dit bedrag aan XRP overgemaakt van de cryptobeurs Binance naar een private wallet.

In de cryptoscene is het gebruikelijk om transacties van grote investeerders van dichtbij te volgen. Net als op de aandelenmarkten geeft het gedrag van de zogenaamde walvissen soms aanwijzingen over welke trends zich aftekenen. In het geval van Ripple (XRP) heeft de Whale Alert-dienst nu zo’n ongewoon grote transactie gemeld. 150 miljoen XRP werden in één enkele transactie van de cryptobeurs Binance gehaald en staan nu op een private wallet, zo blijkt uit blockchaingegevens. Op het moment van de overdracht hadden deze XRP een waarde van bijna 150 miljoen US dollar; sindsdien is de prijs van Ripple gevoelig gedaald. Een direct verband tussen de prijscurve van XRP en de acties van de anonieme Ripple Whale kan niet worden vastgesteld. Maar deze overdracht nodigt vrijwel uit tot speculatie over wat er met Ripple gebeurt.

Normaal gesproken is de regel dat transacties naar cryptobeurzen betekenen dat beleggers zich voorbereiden om afscheid te nemen van munten en ze ofwel om te zetten in contanten of ze te ruilen voor andere cryptocurrencies. In het huidige geval worden de XRP echter opgeslagen in een privé-portemonnee in plaats van op een handelsplatform. Weet de Walvis misschien meer over hoe de rechtszaak van Ripple zich ontwikkelt? Want Ripple wordt door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd over XRP, en daar is de laatste tijd steeds duidelijker geworden dat een uitspraak niet snel wordt verwacht. De aanhoudende onzekerheid rond Ripple en XRP weegt op de ontwikkeling. “Afwachten” zou dan de motivatie voor de transactie zijn en HODL het voorlopige doelwit.

Het zou ook denkbaar zijn dat de mysterieuze investeerder een privédeal met XRP plant en dit niet via een cryptobeurs wil verhandelen. Het feit dat de 150 miljoen XRP in kwestie bijna volledig beveiligd zijn op de private wallet en er slechts kleine bedragen zijn doorgeschoven, zij het naar andere cryptobeurzen dan Binance, spreekt hier echter tegen.

Conclusie: Nerveuze stemming rond Ripple en XRP

XRP heeft, voor al zijn juridische problemen, nog steeds een marktkapitalisatie van bijna $ 40 miljard en vergeleken daarmee moet 150 miljoen niet worden overschat. Maar het giswerk rond wat er achter de grote overdracht zit, is een goede indicatie van hoe nerveus XRP beleggers zich voelen. Een nederlaag van Ripple in de rechtszaak tegen de SEC zou het einde kunnen inluiden van XRP en daarmee waardeloosheid. Een juridisch succes van Ripple voor XRP zou daarentegen het startsein kunnen geven voor een positieve prijsrally.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*