Cardano (ADA) en DeFi: OccamX is een andere DEX in de startblokken

De hoop groeit bij Cardano (ADA) om toch voet aan de grond te krijgen in de DeFi sector. OccamX, een DEX op basis van Cardano, wordt in februari gelanceerd en scoort technologische punten met een truc.

Cardano (ADA) gleed in het weekend onder de grens van 1 Amerikaanse dollar, parallel aan de prijsverliezen op de algemene cryptomarkt, en handelt daarmee op zijn laagste niveau sinds twaalf maanden geleden. Cardano is maandenlang het onderwerp geweest van harde kritiek omdat het ecosysteem voor ADA zich niet zo succesvol uitbreidt als verwacht in de richting van DeFi. Hoewel SundaeSwap, de eerste gedecentraliseerde crypto-uitwisseling (DEX) onder Cardano, de afgelopen maand respectabele successen heeft geboekt, is het nog steeds een lichtgewicht in zijn veld met ongeveer 125 miljoen Amerikaanse dollar aan gestort kapitaal. De Cardano-gemeenschap kijkt nu met hernieuwd optimisme naar het OccamX-project. Via Twitter belooft het project om in februari een DEX met dezelfde naam te lanceren.

In een blogbericht leggen de makers van OccamX uit wat zij anders en beter willen doen dan SundaeSwap. Om dit te begrijpen is een korte excursie naar technologische details noodzakelijk. De Alonzo upgrade bracht slimme contracten naar Cardano in september 2021, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor DeFi. Maar slimme contracten die rechtstreeks onder Cardano worden georganiseerd, hebben te lijden onder twee enorme beperkingen: Transacties kunnen niet in een blok worden gesloten en dus niet in real time. Daar komt nog bij dat zelfs de bescheiden omzet van SundaeSwap de capaciteiten van Cardano’s blockchain heeft overbelast.

OccamX wil deze te voorziene problemen omzeilen door Milkomeda te gebruiken als tweede blockchain-protocol (laag 2) tussen Cardano en de DEX zelf. Milkomeda beheerst ook de Ethereum Virtual Machine (EVM), die zichzelf heeft gevestigd als de standaard voor het organiseren van slimme contracten. Met dit ontwerp is OccamX er zeker van dat het op elegante wijze de bekende beperkingen van DeFi direct met Cardano omzeilt. Dankzij Milkomeda kunnen DeFi deals op OccamX worden gerealiseerd in hetzelfde blok en in minder dan drie seconden, aldus de zelfverzekerde aankondiging.

Conclusie: Laat OccamX een uitweg zien uit Cardano’s DeFi ellende?

Input Output, het cryptobedrijf achter Cardano, gebruikt Twitter om steun op te trommelen voor OccamX. De exacte lanceerdatum voor de DEX is nog niet bekend, maar zal naar verwachting spoedig bekend worden. Net als andere DEX’en zal OccamX proberen liquiditeit aan te trekken met haar eigen token (OCX) als beloning bij de lancering, in dit geval in ADA. De komende weken zal blijken of het concept, dat ook technologisch opwindend klinkt, zal werken.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*