Ripple: XRP Whales-aandelen omhoog en positief teken in rechtszaak tegen SEC

Ripple (XRP) krijgt rugwind van twee kanten: Grote beleggers hebben hun belangen in de afgelopen maanden aanzienlijk vergroot. En de publicatie van interne documenten in de rechtszaak tegen de SEC pleit Ripple vrij.

Nieuws over Ripple (XRP) doet de ronde, wat in het voordeel spreekt van het omstreden FinTech-bedrijf met een eigen cryptocurrency. Enerzijds zijn er eindelijk belangrijke documenten gepubliceerd door Ripple, dat het onderwerp was van een lange heen-en-weer procedure tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ze werden door waarnemers geclassificeerd als “belangrijk bewijsmateriaal” en hebben betrekking op de beoordeling van advocaten die Ripple vanaf 2012 in opdracht had gegeven over de vraag of en hoe XRP legaal op de markt kon worden gebracht in de initiële verkoop. De Engelse originelen vindt u hier en hier.

De SEC had om de publicatie van deze pleidooien gevraagd, in de hoop dat het materiaal zou opleveren voor haar stelling dat Ripple heel goed wist dat het een licentie nodig had om XRP te verkopen. Maar nu, volgens crypto-advocaat James Filan, heeft Ripple in 2012 naar de experts geluisterd. De eerste van de twee memo’s waarschuwde Ripple dat de beoogde manier om XRP te verkopen suggereerde dat het om effecten zou gaan. In reactie daarop verbeterde Ripple zijn positie en kreeg het in de tweede memo te horen dat XRP hoogstwaarschijnlijk niet zou worden geclassificeerd als effecten, waarvoor goedkeuring van de SEC vereist is. Filan vat samen: Ripple toont zich pro-actief met de memo’s en spreekt de beschuldiging tegen dat het XRP roekeloos of onzorgvuldig heeft verkocht.

Nieuws uit rechtszaak Ripple vs. SEC stuurt XRP naar positief gebied

De markt reageerde positief op deze ontwikkeling, waardoor XRP tijdelijk met ongeveer 10 procent omhoog ging tijdens het weekend. Net als Filan, beoordeelde ook de tweede bekende waarnemer van het juridische proces, Jeremy Hogan, de nieuwe situatie als goed voor Ripple. In een video noemt Hogan het aandringen van de SEC om de memo’s als bewijs in te brengen in het lopende proces een “grove fout” die het agentschap geen windeieren heeft gelegd. Voorlopig lijkt het er dus op dat Ripple de overhand krijgt in haar rechtszaak met de SEC over XRP.

Nog voor de memo’s openbaar werden, was er een tweede belangrijk pro-XRP teken. De datadienst Santiment onthulde eind vorige week dat Ripple walvissen sinds december 2021 voor minstens een goede 710 miljoen dollar XRP heeft opgekocht. Dit is de tweede grote koopgolf voor XRP in de afgelopen vijf jaar en heeft betrekking op beleggers die al meer dan 10 miljoen XRP in hun bezit hadden. Er zijn hier twee mogelijke verklaringen: enerzijds heeft de prijscurve van XRP ten opzichte van Bitcoin (BTC) zich de afgelopen weken positief ontwikkeld en dus zou de strategie gericht kunnen zijn op het indirect targeten van Bitcoin via XRP. En ten tweede zal XRP Whales waarschijnlijk ook het proces van Ripple met de SEC nauwlettend in de gaten houden. Als zij hier eerder dan anderen toezeggen dat de SEC zich in zwaar vaarwater begeeft met haar aanklacht, betekent dit ook een verhoogde comebackkans voor XRP met bijbehorende winstkansen.

Conclusie: Ripple en XRP herwinnen marktvertrouwen

Het laatste nieuws over Ripple is positief over XRP, zoals blijkt uit de prijscurve, evenals de juridische beoordeling over het SEC-geschillenrisico. Het laatste woord is echter nog niet gezegd in de rechtbank en de cryptomarkten in het algemeen lijken op dit moment behoorlijk nerveus. Het is nog lang niet zeker of het moment is aangebroken om XRP met kooporders te overwegen. Maar de paniek over een totale crash van XRP lijkt te zijn weggeëbd.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*