Curve Finance koppelt met Polkadot via Moonbeam – grote DeFi-stap

Curve Finance heeft een goede 16 miljard US dollar aan DeFi liquiditeit verzameld voor Ethereum (ETH) alleen al. Via Polkadot’s parachain Moonbeam en Curve Finance kan kapitaal nu ook gemakkelijk bewegen tussen ETH en DOT.

In het DeFi-segment is het voor investeerders en cryptoprojecten duidelijk geworden dat het belangrijk is om onverenigbare blockchains en hun cryptocurrencies met elkaar te verbinden. Curve Finance heeft bewezen in dit opzicht bijzonder vooruitstrevend te zijn, en er zijn al interfaces gecreëerd voor acht verschillende blockchains. De beloning voor deze flexibiliteit is het marktleiderschap van Curve Finance in termen van gestort kapitaal, dat momenteel iets minder dan 20 miljard US dollar bedraagt volgens gegevens van DefiLlama, en kapitaal voor Ethereum maakt het leeuwendeel van de taart uit met iets minder dan 17 miljard US dollar. Nu heeft Curve Finance via Twitter aangekondigd dat het ook met Moonbeam heeft gecoupeerd. Moonbeam is een zogenaamde parachain van Polkadot (DOT) – en deze constellatie is de echte doorbraak.

Tot nu toe waren noch Moonbeam noch Polkadot zelf op een elegante manier gekoppeld aan Ethereum (ETH). Dit verandert met de door Curve Finance gepresenteerde brug. Via Moonbeam en Curve Finance kunnen nu ook DeFi deals worden verwerkt met ETH, waarvan de smart contracts en transactiekosten worden georganiseerd onder Polkadot, waar ook de Ethereum Virtual Machine (EVM) is geïntegreerd. Gebruikers profiteren zo van de lage tarieven bij Moonbeam/Polkadot, de betrouwbaarheid van Curve Finance en de marktpenetratie van Ethereum bij DeFi.

Ook mag niet uit het oog worden verloren dat Curve Finance zich in één belangrijk opzicht onderscheidt van concurrenten zoals Uniswap: Curve Finance beperkt zijn liquiditeitspools tot het samenbrengen van vergelijkbare cryptocurrencies, bijvoorbeeld alleen stablecoins. Dit minimaliseert het risico op verlies, en dit kenmerk heeft in belangrijke mate bijgedragen tot de populariteit van Curve Finance.

Conclusie: Curve Finance en Moonbeam – dream team voor Polkadot

Moonbeam is sinds 11 januari 2022 live op Polkadot en zet een grote stap voorwaarts met de connectiviteit met blockchains van derden, mogelijk gemaakt door Curve Finance. Dienovereenkomstig viert Moonbeam de ontwikkeling ook via Twitter, waarbij de nadruk wordt gelegd op de mogelijkheid om nu naadloos en gemakkelijk deFi functionaliteiten aan te bieden waar veel vraag naar is tussen de verschillende ecosystemen. Hier zou kunnen blijken dat Polkadot met zijn concept van parachains punten begint te scoren bij de zogenaamde “Ethereum killers”. Want zoals in het begin gezegd: DeFi kapitaal migreert graag en nu wordt gedemonstreerd hoe dit praktisch kan werken tussen Polkadot en Ethereum.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*