Cardano (ADA): Grote beleggers leggen voorraad aan – teken van koersherstel?

Cardano (ADA) kan enkele belangrijke indicatoren hebben die wijzen op een op handen zijnde koerswinst. Maar blockchaingegevens roepen ook de vraag op of Whales en andere grote beleggers ADA domineren.

Cardano (ADA) worstelt momenteel prijstechnisch om voorbij het psychologisch belangrijke niveau van US$0,40 te komen en de weg vrij te maken voor een rally. Experts noemen een aantal observaties als aanwijzingen dat het optimisme in de prijscurve van Cardano sluipt:

1. de grafieken laten zien dat het EMA (Exponentieel Bewegend Gemiddelde) voor ADA de afgelopen 200 dagen positief is verslagen. Dit wordt vaak gezien als een teken van een duurzame uptrend. De volgende weerstand kan ontstaan rond US$0,42 tot US$0,43 voor Cardano – het niveau van oktober 2022 toen een lange droogte begon voor ADA.

2. Cardano is momenteel de cryptocurrency die de hoogste dagelijkse volumes beweegt. Gegevens van Messari registreren momenteel het equivalent van ongeveer 11 miljard US dollar aan dagelijks volume voor ADA, vergeleken met slechts ongeveer 5 miljard US dollar voor Bitcoin (BTC) en een goede 3 miljard US dollar voor Ethereum (ETH) op aangepaste basis. Opvallend is echter ook dat voor Cardano dagelijks slechts ongeveer 70.000 actieve adressen worden geteld – voor Bitcoin zijn dat er bijna 1 miljoen en voor Ethereum nog altijd 550.000.

Analisten zoals Twitter-gebruiker Ali denken dat het opnieuw walvissen zijn die voor beweging op Cardano zorgen. Zij zouden de afgelopen twee weken minstens 560 miljoen ADA ter waarde van bijna 220 miljoen US dollar hebben gekocht. Walvissen op Cardano zijn adressen die minstens 100 miljoen ADA bezitten. Zij hebben nu ongeveer twee derde van alle ADA in omloop in handen. 4.

4 Ook het cryptobeleggingsfonds Greyscale ziet Cardano als een actuele kans. In zijn fonds voor cryptocurrencies die scoren met smart contracts is ADA nu de grootste positie, met 28,13 procent van de aandelen. Zoals Greyscale aankondigde via Twitter, zijn Cardano’s concurrenten zoals Polygon (MATIC), Solana (SOL) en Polkadot (DOT) zwakker gewogen in het fonds.

Conclusie: kan Cardano het tij keren?

Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft onlangs de NFT-divisie uitgeroepen tot prioriteit voor ADA, maar er blijft hoop op succes in gedecentraliseerde financiën. Daar heeft DeFiLlama in de afgelopen maand bijna een toename van 30 procent in gestort kapitaal bij Cardano gemeten – maar met een TVL van ongeveer 150 miljoen US dollar is DeFi slechts een niche in ADA en staat het slechts op nummer 18 onder de toonaangevende ecosystemen, mijlenver verwijderd van marktleider Ethereum (ETH) met bijna 30 miljard US dollar TVL. De zoektocht naar geldmakende use cases om het momentum op gang te brengen gaat dus aantoonbaar door voor Cardano.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*