Cardano (ADA): Hydra-upgrade zou sneller klaar kunnen zijn dan verwacht

Bij Cardano (ADA), geven ontwikkelaars hoop dat een Hydra-gedoopte upgrade de lancering nadert, sneller dan verwacht. De Alonzo upgrade van september liet geld vragen over ADA.

De prijscurve van Cardano (ADA) vertoont al weken een duidelijke neerwaartse trend, en de oorzaak is duidelijk. Toen de Alonzo upgrade in september naar Cardano werd gebracht, ging dit gepaard met de verwachting dat ADA rijp zou worden voor de DeFi divisie. Maar deze veronderstellingen zijn niet bevestigd; DeFi-projecten zoals de DEX SundaeSwap voor Cardano blijven steken in testruns. De volgende upgrade, Hydra, zou verlichting kunnen brengen.

Een beta versie 0.2.0 werd een paar dagen geleden vrijgegeven voor Hydra. Cardano-expert Matthias Benkort interpreteert dit via Twitter als een beslissende stap in de richting van tests voor Hydra en een daaropvolgende lancering op het mainnet. Tot nu toe was de 2e helft van het jaar de streefdatum voor Hydra bij Cardano, maar het is mogelijk dat het ontwikkelingsproces versneld wordt. Benkort benadrukt dat Hydra ook gewild is bij deFi projecten van Cardano omdat het de schaalbaarheid versterkt door een tweede technologische laag.

Het idee achter Hydra is om verbinding te maken met de eigenlijke blockchain van Cardano sidechains. DeFi en andere toepassingen kunnen daar dan worden gerealiseerd, hetgeen capaciteit in het hoofdnet bespaart. Deze methode is vergelijkbaar met sharding, wat bijvoorbeeld het doel is van Ethereum (ETH). Optimisten zien honderdduizenden transacties per seconde (TPS) mogelijk met Cardano na Hydra, met de gebruikelijke lage tot nul kosten. Dit zou Cardano een voorsprong geven op de concurrentie onder de altcoins in termen van prestaties.

Sceptici wijzen er daarentegen op dat de tijdschema’s van Cardano in het verleden meermaals zijn vertraagd. Cardano oprichter Charles Hoskinson, ondertussen, is net terug van een week meditatie en heeft nog geen commentaar gegeven op de ontwikkelingen rond Hydra.

Conclusie: ADA hoopt op positieve impulsen

De prijswaarde van Cardano is ruwweg gehalveerd sinds de Alonzo upgrade, en ADA ziet zichzelf gedegradeerd naar de zesde plaats onder de grote cryptocurrencies. Vooruitgang op Hydra heeft de prijs van Cardano niet direct kunnen ondersteunen. De discussie over Hydra laat zien: ontwikkelaars en investeerders hopen ongeduldig op positieve impulsen van Cardano om technologisch nieuwe toepassingsgebieden te ontsluiten. Want op dit moment doet Cardano zich voor als inhoudelijk vastgelopen, ondanks de nog altijd enorme kapitalisatie van een dikke 40 miljard dollar, wat zich ook uit in een inzet van meer dan 70 procent van alle ADA.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*