Solana (SOL) met koerswinst ondanks technische problemen

Solana (SOL) zag aan het eind van de week de prijscurve tijdelijk met ruim 10 procent stijgen. Terugkerende technische problemen in het ecosysteem van Solana zijn een reden tot bezorgdheid.

De algemene cryptomarkt is onbeslist deze dagen, met tussentijdse hoogtepunten die worden gevolgd door aanzienlijke prijscorrecties. Intussen leek het erop dat Solana (SOL) zich kon losmaken van de trends. Op donderdag sprong de prijs van SOL binnen enkele uren naar niveaus van meer dan 180 US dollar, wat overeenkwam met een plus van een goede 10 procent. Tegelijkertijd bereikte Solana’s beurskapitalisatie opnieuw ongeveer 55 miljard US dollar. Maar het optimisme bij Solana is duidelijk vertroebeld door technische moeilijkheden.

Want aan het begin van de week meldde het debuut van het NFT-project SolChicks, gebaseerd op Solana, al meteen via Twitter: de grote vraag van tienduizenden had de Solana-servers op de knieën gekregen. Het probleem werd vervolgens opgelost. Maar SOL was in september al 17 uur offline toen een DoS-aanval het netwerk lamlegde en het alleen weer werkte door opnieuw op te starten en te upgraden. Dergelijke DoS-aanvallen op Solana zouden begin december ook tot merkbare vertragingen bij transacties hebben geleid.

Heeft Solana zijn technologische grenzen bereikt?

Solana belooft zonder problemen tot 50.000 transacties per seconde (TPS) te kunnen verwerken. Tijdens de DoS-aanval in september werden tot 400.000 TPS geaccumuleerd en ook nu met SolChicks is blijkbaar een noodmechanisme ingegrepen. Maar de steeds terugkerende kritieke situaties bij Solana doen twijfels rijzen over de vraag of zij op betrouwbare wijze kunnen worden voorkomen. Solana wil technologisch flexibel blijven en geen kunstmatige hindernissen opwerpen. Aan de andere kant zijn netwerkonderbrekingen vergif voor het imago, omdat Solana punten scoort bij DeFi, waar investeringsstrategieën vaak tot op de seconde worden getimed.

Basketbal legende Michael Jordan plant Solana project HEIR

Sommige analisten verklaren de winst bij SOL ondanks de technische problemen door het feit dat basketballegende Michael Jordan zijn project HEIR aankondigde. Samen met zijn zoon Jeffrey, is Jordan van plan om in het komende jaar een platform en tokens te lanceren die professionele atleten en hun fans bij elkaar zullen brengen. Met HEIR zijn NFT’s als merchandise artikelen en exclusieve promoties voor fans en hun idolen gepland. Michael Jordan wordt door velen beschouwd als de beste basketbalspeler aller tijden, wat HEIR van meet af aan veel aandacht garandeert.

Conclusie: Prijsvoorspellingen voor SOL besluiteloos

Begin november bereikte SOL het hoogste peil ooit van 260 US-dollar, dat nog steeds geldt. Voorspellingen over de prijscurve van Solana door lezers van CoinMarketCap schetsen een onbeslist beeld: voor eind 2021 verwachten zij rond de 185 US dollar voor SOL, maar voor eind januari 2022 slechts 171 US dollar. Intussen zijn twee dingen duidelijk: Solana blijft boeiende projecten zoals HEIR aantrekken en moet zich tegelijkertijd ernstig beraden over de vraag hoe zij het netwerk stabiel zal weten te houden, zelfs in fasen van zeer grote vraag.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*