Ripple (XRP): walvissen vergroten hun belangen

Ripple (XRP) met een waarde van tientallen miljoenen Amerikaanse dollars is momenteel in beweging op toonaangevende cryptobeurzen. Blijkbaar zijn grote beleggers opzettelijk een voorraad XRP aan het aanleggen.

Ripple (XRP) blijkt opnieuw een verrassingstas te zijn in de aanloop naar Kerstmis: alleen al deze week meldden diensten als Whale Alert herhaaldelijk opvallend grote transacties voor XRP; van de cryptobeurs Binance alleen al stroomde bijvoorbeeld bijna 50 miljoen XRP ter waarde van ongeveer 40 miljoen Amerikaanse dollar in drie tranches naar de Koreaanse crypto-beurs Gopax. Vergelijkbare bewegingen met XRP konden ook worden waargenomen bij de aanbieders Bithumb en HitBTC. Deze acties hadden geen merkbare invloed op de prijs van XRP. Maar de analisten van Santiment zijn er zeker van: zogeheten walvissen zijn momenteel een voorraad Ripple aan het aanleggen.

Via Twitter laat Santiment zien: Ripple-accounts met 1 tot 10 miljoen XRP hebben hun tegoeden in XRP de afgelopen drie maanden gemiddeld met 6 procent verhoogd, wat neerkomt op 200 miljoen in gecombineerde Amerikaanse dollars. Op deze manier bekeken, zijn de grootschalige transacties logisch. Waarnemers vragen zich af, net als bij een andere XRP-whale begin december: weten grote beleggers meer over hoe de SEC-rechtszaak tegen Ripple in 2022 zal uitpakken en putten ze daar optimisme uit voor de toekomst?

Anderen suggereren dat XRP in trek is vanwege een op handen zijnde airdrop van SOLO. SOLO is technologisch gebouwd op het netwerk van Ripple en wil liquiditeit in XRP naar DeFi kanaliseren. Hiervoor moet SOLO worden verdeeld onder houders van XRP, afhankelijk van individuele rekeningsaldi. De beslissende momentopname is gepland voor 24 december.

Ripple in juridische problemen – XRP verrassend stabiel

XRP wordt momenteel verhandeld rond US$ 0,80 en is hersteld van de schok van de XRP rechtszaak in december 2020. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wil minstens 1,3 miljard aan schadevergoeding van Ripple innen omdat XRP zonder de nodige toestemming werd verkocht. Toen dit iets minder dan een jaar geleden bekend werd, stortte de prijs van XRP in tot een goede 0,20 Amerikaanse dollar. Als gevolg van de rechtszaak van de SEC werd XRP eerst geschrapt van de beurs op Amerikaanse cryptobeurzen en recentelijk ook in Canada. In deze situatie houdt XRP zich verrassend stabiel, ook al blijven duidelijke redenen daarvoor open.

Conclusie: XRP en de walvissen – een verhaal zonder einde

Ripple (XRP) is altijd vergezeld geweest van discussies over de vraag of walvissen de prijscurve kunnen beïnvloeden. Lange tijd werd dit opgehangen aan mede-oprichter Jed MacCaleb, die Ripple verliet en zijn aandelen in de loop der jaren te gelde maakte. Hoewel MacCaleb sindsdien volledig is afbetaald, worden Ripple Whales op XRP nog steeds vooral met argusogen bekeken. Als men hun strategieën volgt, lijkt het huidige prijsniveau van XRP aantrekkelijk om in te kopen. Of SOLO of een positieve gerechtelijke beslissing voor Ripple XRP duurzaam in de zwarte cijfers kan brengen, is geenszins een uitgemaakte zaak.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*