TRON-oprichter Justin Sun wordt diplomaat voor Grenada

Carrièreverandering voor TRON-oprichter Justin Sun: de 31-jarige gaat de eilandstaat Grenada vertegenwoordigen als ambassadeur bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Sun trekt zich terug uit TRON (TRX).

Justin Sun staat in de crypto-industrie bekend als een kleurrijke hond en voegt nu een ander ongewoon hoofdstuk toe aan zijn CV: via Twitter kondigde Sun trots aan dat hij een uitnodiging en benoeming had ontvangen van de regering van Grenada om te dienen als permanente ambassadeur bij de WTO (Wereldhandelsorganisatie). Dus terwijl Justin Sun zich nu voorbereidt op het leven in Genève, het hoofdkwartier van de WTO, zal het door hem opgerichte TRON (TRX) het zonder de 31-jarige moeten stellen. In een open brief schrijft Sun dat TRON en het bijbehorende ecosysteem de decentralisatie hebben bereikt en dat hij daarom met pensioen mag.

Men kan speculeren over de motieven voor Sun’s interesse in diplomatie. Sun zelf verklaart dat hij Grenada wil helpen de economische gevolgen van de Covid-pandemie te boven te komen. Hij zal ook blockchain-oplossingen promoten bij de WTO. Voor zover bekend is Jun’s nieuwe functie onbezoldigd. Sun kan nu tenminste worden aangesproken met “Excellentie”, een titel waar hij nu diplomatiek recht op heeft. Dit brengt ook diplomatieke onschendbaarheid met zich mee. Commentatoren in de media van Grenada vermoeden dat Sun uit was op deze status. Er is ook wrok omdat Sun in China is geboren en de mensen vragen zich af waarom geen inwoner van Grenada voor de post werd gekozen.

Van TRON tot WTO – het kleurrijke verleden van Justin Sun

Sun had vanaf 2017 TRON (TRX) geleid en richtte later een andere altcoin op, BitTorrent Token (BTT). Zijn managementstijl is herhaaldelijk bekritiseerd, waarbij voormalige werknemers hem beschuldigden van onwaarheden en beledigingen. Sun heeft dergelijke beschuldigingen altijd ontkend.

Er is bewijs dat Justin Sun ontspannen met geld omgaat. Voor een diner met investeerderslegende Warren Buffett legde Sun een dikke 4,5 miljoen US dollar neer, die echter naar liefdadigheid ging. Op de spectaculaire veiling van een NFT-kunstwerk bood Sun 60 miljoen US dollar en klaagde later dat hij de veiling niet had gewonnen wegens onduidelijke regels.

De incidenten in het thuisland van Sun, China, zijn niet volledig opgehelderd. Daar werd TRON beschuldigd van fraude en Sun verontschuldigde zich later onder verwarrende omstandigheden. TRON en Sun kwamen ook onder vuur te liggen toen Steem werd overgenomen, omdat ze de gemeenschap niet genoeg zouden hebben gerespecteerd.

Conclusie: nieuwe taken voor Justin Sun – diplomatie in plaats van TRON

Wie de loopbaan van Sun volgt, kan betwijfelen of hij geboren is met diplomatieke vaardigheden, zoals de bereidheid compromissen te sluiten. Bovendien is Grenada, met een bevolking van iets meer dan 110.000 inwoners, een kleine staat waarvan het belang in de WTO navenant gering is. Het valt nog te bezien of Sun zijn favoriete onderwerp, crypto, toch zal kunnen promoten bij de WTO. De aandelenkoers van TRON reageerde op de terugtrekking van Sun met verliezen van ongeveer 10 procent. Investeerders hadden de ondernemende stichter liever aan boord gehouden bij de TRON Foundation.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*