Cardano (ADA) kondigt Valentijnsupdate aan voor 14 februari

Cardano (ADA) gebruikt Valentijnsdag op 14 februari als symbolische datum voor een update met de naam Valentine. Het is de bedoeling dat ontwikkelaars het Cardano-ecosysteem gemakkelijker kunnen koppelen aan andere blockchains.

Terwijl koppels over de hele wereld volgende week dinsdag voor Valentijnsdag hun relaties vieren, zullen Cardano-beleggers waarschijnlijk een blik werpen op de prijscurve van ADA. Input Output als het cryptobedrijf achter Cardano (ADA) gaat op Twitter zelfs zo ver om de datum 14 februari te voorspellen als de dag om verliefd te worden op Cardano. Want met gevoel voor symbolen hebben ze voor Valentijnsdag de Valentijn-update aangekondigd en die zou het potentieel kunnen hebben om momentum te creëren in de prijscurve van ADA.

De inhoud van de Valentine-update voor Cardano wordt uitgelegd in een officiële blogpost. Naar eigen zeggen brengt Valentine twee veelgebruikte standaarden naar Cardano, waarmee slimme contracten kunnen worden ondertekend. In het ADA-ecosysteem is hiervoor tot dusver Ed25519 gebruikt, zoals ook het geval is met Monero (XMR) of Ripple (XRP). Valentine zal nu ook de normen voor Elliptic Curve Digital Signature Algorithm (ECDSA) en Schnorr-handtekeningen integreren. Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), de twee belangrijkste wereldwijde cryptocurrencies, gebruiken ECDSA en de Schnorr-handtekening is de standaardoplossing voor Polkadot (DOT). De Valentine-update maakt het dus veel gemakkelijker voor Cardano-ontwikkelaars om hun projecten te koppelen aan buitenlandse ecosystemen, omdat handtekeningen in verschillende formaten natura mogelijk worden.

In een tweede blogpost stelt Input Output dat aan de voorwaarden voor een geleidelijke invoer van Valentine in het Cardano mainnet is voldaan. Op 11 februari start het op de achtergrond, en op 14 februari zou Valentine ‘s avonds in het mainnet moeten worden geactiveerd. Het debuut van de stablecoin DJED enkele dagen geleden heeft Cardano ook enig momentum gegeven op het belangrijke gebied van gedecentraliseerde financiën (DeFi), en Valentine zou ervoor kunnen zorgen dat deze trend zich voortzet door veilige bruggen te bouwen naar andere ecosystemen.

Conclusie: Cardano met een eigen Valentijn

De liefde van veel beleggers voor Cardano is koud geworden nu ADA bijna 90 procent van zijn all-time highs van september 2021 af is, met huidige prijsniveaus rond US$ 0,36. Destijds was het de Alonzo-upgrade die de prijs van ADA opdreef tot 3,10 dollar, maar die bleek al snel onuitvoerbaar. ADA is nog niet hersteld van deze mislukking en het is gebruikelijk geworden te wachten op Cardano-updates om te zien of zij hun beloften nakomen. De komende dagen en weken zal blijken of de Valentijn-update de gedoofde liefde voor ADA weer kan aanwakkeren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*