Cardano (ADA) met volgend project voor Afrika – mobiele radio in Tanzania

Cardano (ADA) heeft verdere initiatieven voor Afrika onthuld na zijn grootschalige samenwerking met Ethiopië. Samen met World Mobile zal infrastructuur voor mobiel internet worden aangelegd.

Afrika regeert bij Cardano (ADA) deze week: eerst had het zijn samenwerking aangekondigd met het ministerie van Onderwijs van Ethiopië, dat de toekomstige kansen voor meer dan 5 miljoen studenten, leraren en scholen wil verbeteren door middel van digitale identiteiten en blockchain. Nu heeft het bedrijf achter Cardano, Input Output (IOHK), een online conferentie georganiseerd over initiatieven voor Afrika. Eén bijzonder praktisch project springt in het oog: In samenwerking met World Mobile wil IOHK infrastructuur voor 5G bouwen om afgelegen gebieden met het internet te verbinden. Tanzania is het eerste doelwit. World Mobile heeft reeds een eerste casestudy online gepubliceerd aan de hand van het voorbeeld van een vissersdorp.

World Mobile en Cardano in Tanzania

World Mobile is opgericht in 2018 en vertrouwt naar eigen zeggen op een gedecentraliseerd netwerk om gaten in het mobiele internet te dichten. Netwerkdeelnemers kunnen knooppunten bedienen, die het mobiele signaal doorgeven. In de toekomst zullen zij hiervoor worden betaald in World Mobile Tokens (WMT), waarvan de voorverkoop in voorbereiding is. Het systeem van World Mobile maakt gebruik van de blockchain van Cardano en voorziet ook in digitale identiteiten.

In het geval van het vissersdorp in Tanzania overbrugt de proef van World Mobile een afstand van 65 kilometer tot de dichtstbijzijnde glasvezelverbinding. Hierdoor kunnen de vissers en hun gezinnen bijvoorbeeld online zijn en efficiënter zaken doen. Ook de opleidingsmogelijkheden schieten omhoog, om nog maar te zwijgen van de microkredieten. Cardano spreekt van 100.000 mensen in Tanzania voor wie het World Mobile-netwerk weldra realiteit zal worden. Later wil de onderneming deze oplossing uitbreiden tot andere Afrikaanse landen.

Afrika als toekomstige markt voor Cardano

Input Output kondigde voorts aan een fonds van 400 miljoen US dollar te openen onder de naam Project Catalyst voor startende ondernemingen in Afrika. Cardano Africa blijft bijvoorbeeld projecten opstarten met hulporganisaties en lokale partners. Het is echter onwaarschijnlijk dat Cardano zich geheel altruïstisch op Afrika richt. Als je eenmaal een voet tussen de deur hebt met je eigen apps en oplossingen voor digitale identiteiten, moet dit snel leiden tot use cases voor ADA.

Conclusie: ADA nog steeds in de lift

IOHK’s stap om Cardano aan te geven Afrika als strategisch doelwit heeft onbetwistbaar potentieel. ADA was de afgelopen maanden een van de winnaars onder de altcoins, en heeft zich gevestigd in de top tien van cryptocurrencies per market cap. Ook al zal de betrokkenheid van ADA bij Afrika niet onmiddellijk in meetbare winst resulteren – er zou hier een enorme gemeenschap voor ADA kunnen groeien. Maar eerst moeten Cardano, IOHK, World Mobile en andere geldschieters hun grootse plannen opvolgen met tastbare resultaten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*