Ethereum (ETH) met all-time high en voorspelling van 10.000 US dollar

Ethereum (ETH), ‘s werelds tweede belangrijkste cryptocurrency, handelt op een nieuwe all-time high van een goede 3.100 US dollar. En een voorspelling van Fundstrat ziet Ether zelfs op 10.000 US dollar staan tegen het einde van het jaar.

Als we kijken naar de algemene cryptomarkt, kunnen we zien: Ethereum (ETH) heeft het momentum in zijn voordeel. Vandaag, maandag, klom Ether voor het eerst in zijn geschiedenis boven de grens van 3.100 dollar, en parallel daaraan kan het zijn aandeel in de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies verhogen tot meer dan 15 procent. Ethereum presteerde de afgelopen maand ook beduidend beter dan de leidende munt Bitcoin (BTC), die met een winst van bijna 50 procent een klein minnetje moest noteren op een hoog niveau. Tegelijkertijd kwam ETH niet in de buurt van het bijhouden van BTC tijdens de jaarwisseling, toen Bitcoin binnen een paar weken in prijs verdrievoudigde. In een recente studie hebben de experts van het gerespecteerde analysebureau Fundstrat verklaringen voor waarom Ethereum zich zo magnifiek ontwikkelt en waarom zij $10.000 als een realistisch prijsdoel beschouwen voor ETH voor het einde van 2021:

  • Toen de cryptomarkt van eind 2017 tot begin 2018 zijn eerste grote hausse beleefde, voerde Bitcoin ook de parade aan. Maar toen wist Ethereum – op dat moment al de op één na sterkste cryptocurrency wereldwijd qua marktkapitalisatie – Bitcoin in te halen in kapitaal dat er met een krappe marge achteraan werd verzameld. Momenteel staat de marktkapitalisatie van Bitcoin op iets meer dan $ 1 biljoen, en Ethereum heeft slechts iets meer dan $ 350 miljard bereikt in vergelijking met 35 procent. Dus als de 2017/8 cyclus zich herhaalt, is er nog genoeg ruimte voor ETH om omhoog te gaan.
  • Rapporten en achtergronden over cryptocurrencies veranderen momenteel van hoofdthema, aldus Fundstart. Terwijl Bitcoin als het “digitale goud” en de opslagplaats van waarde tot nu toe het dominante verhaal was, vinden andere hoogtepunten uit de crypto-industrie nu hun weg naar het grote publiek met Decentralized Finances (DeFi) en apps voor Web 3.0. Met onderwerpen als smart contracts, DeFi en DApps, speelt Ethereum de hoofdrol met zijn blockchain, die ook is ontworpen voor complexe taken. ETH trekt dus momenteel nieuwe investeerders aan.
  • Fundstrat analisten hebben ook hoge verwachtingen van het plan om de transactiekosten in het Ethereum ecosysteem drastisch te verlagen door middel van het EIP-1559 verbeteringsvoorstel. Om zeker te zijn, deze push op Ethereum is nog geen uitgemaakte zaak. Maar als EIP-1559 deze zomer in werking zou treden – zoals gevraagd door Ethereum-bedenker Vitalik Buterin – zou het een geautomatiseerd terugkoopprogramma van ETH starten, gevolgd door verbranding. Dit zou betekenen dat ETH-inflatie niet langer een problematisch probleem zou zijn en dat transactiekosten terug op een redelijk niveau zouden moeten komen, wat vooral belangrijk is voor DeFi.

Bottom line: is de stier rit voor Ethereum net begonnen?

ETH presteert al weken uitstekend en maakt momenteel goed wat Bitcoin in januari en februari deed met zijn nieuwe all-time highs. Fundstrat ziet een duurzame trend in cryptobeleggingen, ook van institutionele beleggers, en schat dat de gecombineerde marktkapitalisatie van Bitcoin en Co. zal stijgen van de huidige 2,3 biljoen US dollar naar 5 biljoen voor het einde van 2021. Een belangrijke reden hiervoor is het extreem ruime monetaire beleid van de toonaangevende centrale banken, dat bedoeld is om de economische gevolgen van de Coronapandemie te beperken met financiële injecties, maar dat daardoor ook aanzienlijke inflatierisico’s in de hand werkt. Voor Bitcoin houdt Fundstrat overigens vast aan zijn voorspelling van de grens van 100.000 dollar in 2021. Maar met zaken als DeFi en NFT’s, evenals fundamentele hervormingen aan Ethereum, vertrouwen ze zeker op de zilveren standaard onder de cryptocurrencies om de kloof tussen ETH en BTC met goede en logische argumenten te verkleinen. Op meer dan USD 3.000 is ETH in elk geval sinds gisteren psychologisch belangrijk nieuw terrein binnengetreden in de prijscurve.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*