Dogecoin (DOGE) opnieuw met prijs grilligheid – de hype houdt niet op

De prijscurve van Dogecoin (DOGE) heeft sterke schommelingen laten zien tijdens het weekend, maar heeft over het algemeen zijn opwaartse trend bevestigd. Het Dogecoin fenomeen wordt ook aangedreven door Tesla CEO Elon Musk.

Dogecoin (DOGE) slaagt er opnieuw in om doorgewinterde traders te verrassen met zijn koersprestaties. In het midden van vorige week werd Dogecoin verhandeld onder het niveau van US$0.30 en tijdens het weekend is DOGE weer omhoog gestormd naar de US$0.40 mark. Met ongeveer US$50 miljard aan marktkapitalisatie, lijkt Dogecoin nu een duurzame plaats te hebben veroverd in de top tien van cryptocurrencies. Het zijn vaak individuele Twitterberichten die DOGE in de plus sturen. De markt reageert vooral bullish wanneer Tesla baas Elon Musk tweets plaatst zoals deze over Dogecoin:

Binnen enkele minuten na deze tweet, sprong de prijs van DOGE met maar liefst 10 procent omhoog. Wat Elon Musk aankondigde aan zijn meer dan 50 miljoen volgers op Twitter was dat wanneer hij aanstaande zaterdag (8 mei) als stergast verschijnt in de legendarische tv-show “Saturday Night Live”, hij van de gelegenheid gebruik wil maken om Dogecoin daar te promoten. Musk is een zelfbenoemde fan van Dogecoin, hoewel zelfs hij zich bewust zou moeten zijn van de kwetsbaarheden van DOGE. Met Dogecoin is er geen limiet op het maximum aantal tokens dat kan worden gegenereerd, dus er is geen harde rem op inflatie. En zoals voorheen zijn er nauwelijks verkooppunten op het internet die DOGE als betaalmiddel aanvaarden.

Funcoin DOGE trekt de aandacht

Maar niets van dat alles lijkt indruk te maken op de fanbase voor Dogecoin, die blijft groeien. Of het nu gaat om NBA-club Dallas Mavericks eigenaar Mark Cuban of YouTube-ster Remy Munasifi – zij en anderen maken hun investeringen in DOGE openbaar. Een soortgelijk effect was in februari te zien toen de eerste celebrity-ploeg zich achter Musk en Dogecoin schaarde. Voeg daarbij de investeringsgezinde gemeenschap van WallStreetBets, die DOGE in haar hart heeft gesloten. De zelfverklaarde maar anonieme voorzitter geeft op Twitter een koersdoel van $1 af voor Dogecoin.

Ondertussen hebben grote merken als Snickers candy bar en Axe deodorant ook Dogecoin in hun advertentiecampagnes verwerkt. Het Amerikaanse publiek wordt dus in ieder geval dagelijks nieuwsgierig gemaakt naar DOGE en kan vervolgens via beleggingsapps als Robinhood in luttele seconden investeren.

Bottom line: sneeuwbaleffect met Dogecoin?

Als u overweegt om in te stappen in de Dogecoin trend, moet u eerlijk uw risicotolerantie onderzoeken. Sommige dingen bij DOGE wijzen er momenteel op dat beroemdheden er tot over hun oren in zitten met Elon Musk aan het roer. Dogecoin was oorspronkelijk bedoeld als een munt die het basisonderwerp van cryptocurrencies op een vriendelijke manier zou overbrengen. DOGE was nooit bedoeld als een instrument voor investeringen en toepassingen in de reële economie, zoals blijkt uit zijn verouderde blockchain en gebrek aan inflatiebeheer. Dogecoin blijft dus een investeringsmogelijkheid waarbij je Twitter in de gaten moet houden en voorbereid moet zijn op het feit dat koerswinsten net zo snel gevolgd kunnen worden door crashes – want DOGE wordt niet gedreven door fundamenteel nieuws, maar door de soms bizarre humor van een schare beroemdheden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*